Gepolariseerde zonnebrillen

Ontdek de voordelen van gepolariseerde glazen

Een gepolariseerde zonnebril is een must voor fervente skiërs, golfers of mensen met gevoelige ogen, al helpen ze in principe iedereen die van een optimaal zicht wil genieten.

Een polarisatiefilter vermindert storende lichtreflecties, bijvoorbeeld als zonlicht op een nat wegdek of sneeuw valt. Je geniet van een uitermate zuiver en comfortabel zicht.

Gepolariseerde zonnebril? De voordelen van gepolariseerde glazen
Gepolariseerde zonnebril? De voordelen van gepolariseerde glazen

Wat zijn gepolariseerde glazen?

Een gepolariseerde zonnebril blokkeert hinderlijke reflecties van zonlicht op bijvoorbeeld een natte rijbaan, gras of sneeuw. Een standaard zonnebril zonder polarisatiefilter beschermt de ogen tegen uv-straling en vermindert de felheid van het zonlicht, maar maakt geen komaf met weerkaatsing.

Wie zich dikwijls op de weg begeeft, raakte ongetwijfeld al eens verblind door de zon. Een gepolariseerde zonnebril maakt autorijden daardoor een pak veiliger. Niet enkel voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers.

Hoe werkt een gepolariseerde zonnebril?

We leggen de werking van een polarisatiefilter kort even uit. Alles begint met zonlicht dat landt op een voorwerp. Dat licht wordt deels geabsorbeerd en deels weerkaatst. Die weerkaatsing gebeurt zowel horizontaal als verticaal. Omdat we rechtop wandelen en zitten, ondervinden wij het meeste hinder van horizontale reflectie. Bijvoorbeeld tijdens het autorijden, zeilen, skiën of snowboarden.

Een gepolariseerde bril bevat een verticale filter die horizontale lichtgolven blokkeert. Je ervaart een scherper, ontspannen zicht met meer contrast. Een andere mogelijk is dat het zonneglas lichtgolven absorbeert, zoals de gepolariseerde zonneglazen van ZEISS doen.

Wat zijn de voordelen van een gepolariseerde zonnebril?

Een gepolariseerde zonnebril heeft tal van voordelen:

  • Minder vervelende schittering
  • Een scherper en relaxed zicht
  • Intensere kleurbeleving
  • Veiligere omstandigheden, zeker bij gebruik in het verkeer
  • Ook beschikbaar op sterkte, tegen een beperkte meerprijs

Er is slechts een minpuntje aan een polariserende zonnebril. Je kan bij het kijken naar een digitaal scherm, zoals je smartphone of een head up autodisplay, een trillend beeld waarnemen. Dat komt doordat een deel van het licht, ook dat van beeldschermen, gefilterd wordt.

Zonnebril op sterkte = 50% korting op je zonneglazen

De prijs van je zonnebril op sterkte speelt uiteraard een rol. Bij optiek Lammerant geniet je het hele jaar door van de zonneglasactie. Je krijgt 50% korting op jouw zonneglazen op sterkte, exclusief Oakley of Serengeti glazen. Dat kan een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen zijn, maar evengoed sunnies met dégradé effect of verkleurende glazen. Wil je de zonneglazen in een bestaande zonnebril vervangen? Ook dan geldt de zonneglasactie.

In onze glascatalogus beschikken we bovendien over gelijkaardige zonneglazen zoals die van Oakley of Serengeti. Denk maar aan contrastverhogende, gepolariseerde en/of fotochromatische zonneglazen. Zo kan je tegelijkertijd van een optimaal zicht én een voordelige actieprijs genieten.

Gepolariseerde zonnebril nodig? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een zonnebril met polarisatiefilter, wens je een oogmeting of wil je contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven