Sportbril (op sterkte) kopen?

Zorgeloos sporten met een sportbril (op sterkte)

Wat voor sportbril je ook zoekt: een fietsbril, zwembril of skibril, een sportbril op sterkte of zonder glazen op sterkte… Bij optiek Lammerant hebben we voor elke sport of hobby een gepast type zonneglas en bril.

De belangrijkste informatie lees je alvast hier. Omdat er best veel komt kijken bij de aankoop van een sportmontuur, beantwoorden wij graag al jouw overige vragen in de winkel.

Sportbril (op sterkte)? Ruim aanbod sportmonturen, ski- en fietsbrillen

Op zoek naar een modieuze en kwalitatieve sportbril?

In de winkel ontdek je een ruim aanbod sportbrillen van Oakley. Denk maar aan een fietsbril, surfer zonnebril of een flexibele sportbril om te dragen tijdens balsporten. Wie houdt van zwemmen of duiken, kan bij ons terecht voor een aangepaste duikbril of zwembril op sterkte. Vertrek je binnenkort op wintersport? Probeer dan de hippe Moncler skibrillen en stap in stijl de piste op.

Bij de aankoop van een sportbril spelen heel wat factoren een rol. Voor welke sport ga je de bril gebruiken, wens je een sportbril op sterkte of eentje zonder sterkte, kies je voor een gepolariseerde zonnebril of heldere brillenglazen… Het zijn een voor een zaken waar je best goed over nadenkt.

Hieronder ontdek je alle essentiële informatie. Voor overige vragen of advies helpen wij jou graag verder in de winkel.

Waarop letten bij aankoop van een sportbril?

Een eerste belangrijke factor bij het kiezen van een sportbril, is het design. Beoefen je een indoor of outdoor sport? In dat laatste geval opteer je best voor een gebogen sportbril die de ogen beschermt tegen zijdelings invallend zonlicht. Zo niet kunnen hinderlijke zonnestralen je zicht belemmeren of je verblinden. En uiteindelijk wil je met een sportbril toch jouw sportieve prestaties verbeteren. Een model die de ogen voldoende afschermt, zal optimaal beschermen tegen de zon, maar ook tegen vuil, steentjes en wind. Voor indoor sport is de curve van het frame minder belangrijk.

Uiteraard moet je sport- of fietsbril stevig op de neus blijven staan. Bij jonge kinderen is dat niet altijd evident. Door middel van een bijkomend sportkoord kan je hun bril goed vastzetten. Beoefen je een watersport als zeilen? Leert je kind zwemmen? Er bestaan ook drijvende sportkoorden. Zo zal je montuur niet naar de bodem zakken, mocht je hem toch per ongeluk kwijt geraken.

Heldere, verkleurende of gepolariseerde zonneglazen?

Een tweede bepalend aspect is waarvoor je de sportbril gaat gebruiken. Ben je gek op wielrennen, tennis of golf? Wat zijn de weersomstandigheden waaronder je sport? Misschien haal je enkel in de zomer je fiets van stal en breng je ‘s winters een bezoek aan de fitness.

Verkleurende brillenglazen

Voor fietsers is een fotochromatische sportbril erg handig. Een fotochromatisch of verkleurend brillenglas zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, lichter of donkerder kleuren. Is er veel zon? Dan zal een fotochromatische fietsbril verdonkeren. Zodra de bewolking toeneemt, worden de glazen opnieuw lichter. Begin je in de vroege ochtend aan je rit, maar breekt de zon enkele uren later door? Een meeverkleurende sportbril is in feite een bril en zonnebril ineen. Gemakkelijk toch!

Sportspecifieke zonneglazen

Wens je een sportbril met zonneglazen, dan biedt sportmerk Oakley een breed gamma aan lenstinten. Voor elke sport bestaat er, afhankelijk van het weer en de lichtcondities, een ideaal (zonne)glas. Door een juiste balans van lichttransmissie, het vermijden van reflecties en het verhogen van contrast en kleur krijg je een scherper zicht. Alle Oakley zonneglazen met ‘Prizm’ in de benaming filteren blauw licht, waardoor je meer contrast ervaart. Enkele voorbeelden:

  • Prizm Road: een zonneglas met verhoogd contrast, geoptimaliseerd voor het wielrennen op asfalt en harde wegen
  • Prizm (Dark) Golf: een zonneglas met verhoogd contrast, gericht naar golfers
  • Prizm Tungsten (Polarized): een bruin zonneglas met verhoogd contrast, ook geschikt voor allround gebruik. Dit zonneglas bestaat ook met bijkomende polarisatiefilter.

Gepolariseerde zonneglazen

Je hebt vast al gehoord van gepolariseerde zonneglazen. Een gepolariseerde zonnebril blokkeert hinderlijke reflecties van zonlicht op bijvoorbeeld een natte rijbaan, gras of sneeuw. Daarmee gaat ie nog een stapje verder dan een standaard zonnebril die beschermt tegen uv-straling en de intensiteit van het zonlicht afzwakt.

Heldere glazen

Als je een indoor sport zoals volleybal beoefent, volstaat een sportbril met heldere brillenglazen. In de winkel beschikken we over een breed gamma sportbrillen. Bovendien krijg je steeds 50% korting op jouw 2e paar glazen! Koop je een nieuwe bril, maar draag je die liever niet tijdens het sporten? Geniet dan van deze voordelige glasactie.

Sportbril (op sterkte)? Ruim aanbod sportmonturen, ski- en fietsbrillen

Een sportbril op sterkte

Heb je nood aan een unifocale of multifocale sportbril op sterkte? Het grootste deel van de Oakley sportbrillen kan op sterkte gemaakt worden. Indien de sportbril uit een eendelig scherm bestaat, kan hij meestal door middel van een insert op sterkte gemaakt worden. Zo’n insert is een soort clip die we achter de glazen plaatsen.

Om je sportbril op sterkte te maken, hebben we eerst de brilsterkte nodig. Indien je geen voorschrift van de oogarts hebt, kunnen wij je visus controleren door middel van een oogmeting. Nadien beslissen we welke sportbril het wordt. Een voorschrift met zware negatieve of positieve sterktes, of een voorschrift met hoge cilinderwaarden (astigmatisme), kan de montuurkeuze beperken. Door de gecurvde vorm van sommige sportbrillen, ervaart iemand met een hoge sterkte namelijk storende vervormingen. Dan kies je beter een minder gebogen model of een sportbril met insert.

Afhankelijk van de montuurkeuze monteren we (zonne)glazen van Oakley in de bril of opteren we voor sportglazen van glasfabrikant ZEISS. De meeste glasfabrikanten bieden evenwaardige en gelijkaardige zonneglazen als die van sportmerk Oakley. Dit alles gebeurt uiteraard in overleg met jou.

Een betaalbare sportbril voor kinderen

Ook voor kinderen hebben we een ruim aanbod sportbrillen in de winkel. Kinderen die balsporten zoals voetbal, tennis of hockey beoefenen, ruilen hun dagelijkse bril best in voor een kindersportbril. Bovendien kunnen we onze sportbrillen voor kinderen probleemloos op sterkte maken. Is jouw zoon of dochter een echte waterrat? Dan is een duikbril of zwembril op sterkte handig. Het chloorrijke zwembadwater is namelijk geen ideale omgeving voor een standaard bril.

Wist je dat we ook sport zonnebrillen voor kinderen in huis hebben? Een gecurvde (of gebogen) zonnebril beschermt de ogen tegen zijdelings invallende zonnestralen. Handig voor kinderen die gek zijn op watersport, beach volleybal op het strand…

Liever helemaal geen bril tijdens het sporten? Dan bekijken we of daglenzen een optie zijn. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de gewenste sterkte.

Sportbril (op sterkte)? Ruim aanbod sportmonturen, ski- en fietsbrillen

Een sportbril voor jou of je kind? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een sportbril (op sterkte), wens je een oogmeting of wil je contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven