Fotochromatische zonnebril

Meekleurende glazen geschikt voor elke situatie

Een fotochromatische bril heeft glazen die zich aanpassen aan de veranderende lichtintensiteit. Bij felle zon worden de brillenglazen donkerder, bij weinig licht klaren de glazen op. Lichtgevoelige moleculen veranderen het brillenglas in slechts enkele seconden van kleur.

Ben je lichtgevoelig en houd je jouw zonnebril bij voorkeur zoveel mogelijk op, zowel op een zonnige als bewolkte dag? Wens je een verkleurende fietsbril? Ontdek alles over meekleurende brillen.

Fotochromatische zonnebril? Kies voor meekleurende glazen - Optiek Lammerant

Wat is een fotochromatische zonnebril?

Een fotochromatische zonnebril beschikt over zonneglazen die, afhankelijk van de weersomstandigheden, lichter of donkerder kleuren. Lichtgevoelige moleculen veranderen het brillenglas in slechts enkele seconden van kleur. Is er veel zonlicht? Dan zullen fotochromatische of meeverkleurende glazen verdonkeren. Zodra de bewolking toeneemt, worden de glazen opnieuw lichter.

Verduisterende zonneglazen hebben een vaste basistint van ongeveer 60%. Bij fel zonlicht verkleuren de glazen tot zo’n 97%. Deze zonnebril kan je zo gemakkelijk doordragen op zowel bewolkte als zonnige dagen. Serengeti is bijvoorbeeld een heel gekend merk met een ruim aanbod fotochromatische zonnebrillen.

Heb je een andere zonnebril op het oog, maar wil je er verkleurende zonneglazen in? Dat kan, meer zelfs, je kan kiezen uit verschillende kleuren en gradaties. Nadien monteren wij in eigen atelier de zonneglazen (op sterkte) in jouw gekozen montuur.

Een verduisterende bril of zonnebril?

Ben je afwisselend buiten – binnen aan het werk? Heb je heel lichtgevoelige ogen? Dan kan je baat hebben bij een fotochromatische bril. In feite heb je dan zowel een bril als zonnebril in een montuur, waardoor je niet continue hoeft te wisselen tussen beide.

In tegenstelling tot bij een verkleurende zonnebril, heeft een fotochromatische bril een basistint die slechts 7% getint is. Het brillenglas zal opkleuren naar een donkere tint die ongeveer 90% van het licht absorbeert. Dat is iets minder dan bij een verkleurende zonnebril, aangezien de basiskleur daar reeds 60% van het zonlicht opneemt.

Een verkleurende bril wordt niet zo vaak gedragen voor alledaags gebruik, net omdat de glastint niet helemaal helder is. Ook bij het nemen van foto’s zal je – door de flits – met donkerdere glazen op de foto staan.

Fotochromatische zonnebril? Kies voor meekleurende glazen - Optiek Lammerant

Veilig fietsen met een verkleurende fietsbril

Er bestaan ook sportbrillen met fotochromatische zonneglazen. Stel, je kruipt in de vroege ochtend op je fiets. Als het op dat moment donker of bewolkt is, bescherm je met zo’n sportbril jouw ogen tegen vuiltjes en wind. Zodra de zon doorbreekt, verkleuren de zonneglazen en geniet je daarenboven van bescherming tegen het felle zonlicht.

In de winkel ontdek je onder meer fotochromatische sportbrillen van hét sportmerk bij uitstek Oakley.

Zonnebril op sterkte = 50% korting op je zonneglazen

De prijs van je zonnebril op sterkte speelt uiteraard een rol. Bij optiek Lammerant geniet je het hele jaar door van de zonneglasactie. Je krijgt 50% korting op zowel unifocale als multifocale zonneglazen op sterkte, exclusief Oakley of Serengeti glazen.

Dat kan een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen zijn, maar evengoed een zonnebril met dégradé effect of verkleurende glazen. Wil je de zonneglazen in een bestaande zonnebril vervangen? Ook dan geldt de zonneglasactie.

In onze glascatalogus beschikken we bovendien over gelijkaardige zonneglazen zoals die van Oakley of Serengeti. Denk maar aan contrastverhogende, gepolariseerde en/of fotochromatische zonneglazen. Zo kan je tegelijkertijd van een optimaal zicht én een voordelige actieprijs genieten.

Fotochromatische zonnebril? Kies voor meekleurende glazen - Optiek Lammerant

Op zoek naar een fotochromatische zonnebril? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een verduisterende zonnebril, wens je een oogmeting of wil je contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven