Dames brillen

Ruime keuze stijlvolle brillen voor vrouwen

Op zoek naar de mooiste brillen voor dames? Bij optiek Lammerant vind je een ruime keuze aan damesbrillen: van een vrouwelijke vlinderbril tot een ronde of vierkante montuur.

Heb je een klein gezicht, een hoekige kaaklijn of smalle neusbrug? Geen zorgen, we hebben voor elke dame de perfecte bril in huis! Bovendien vind je bij ons heel wat brillenmerken onder een dak: van modemerken als Chanel, Dior of Tom Ford tot typische brillenlabels zoals Theo of Lindberg.

Dames brillen - brillen voor vrouwen van alle topmerken - Optiek Lammerant
Dames brillen - brillen voor vrouwen van alle topmerken - Optiek Lammerant

Bril met en zonder sterkte voor dames

Om jouw bril op sterkte te maken, hebben we eerst en vooral de juiste gegevens nodig. We bekijken het voorschrift van de oogarts of controleren eigenhandig jouw brilsterkte door middel van een oogmeting. Met die info beslissen we welke damesbril je nodig hebt.

Wordt het een bril met multifocale glazen of een computerbril? Bovendien kan het resultaat van de oogmeting  bepalend zijn bij de keuze van jouw montuur. Zo kies je best geen té grote bril of een glasbril wanneer je een hoge negatieve of hoge positieve brilsterkte hebt.

Tegenwoordig is een bril voor vrouwen niet enkel een visueel hulpmiddel, maar ook een stijlvol accessoire. We verkopen meer en meer damesbrillen zonder sterkte. Of misschien las je al eens over een bril met blauw filter? Designer Tom Ford pakt sinds enkele jaren uit met (vrouwen)brillen zonder sterkte, maar mét blauwfilter. Zo’n bril met blauwfilter blokkeert een deeltje van het intens blauw licht dat digitale schermen uitstralen. Je geniet van een ontspannen en comfortabel zicht.

Brilmonturen voor dames: de perfecte match voor elk gezicht

In de winkel ontdek je een ruim assortiment brillen voor vrouwen. Naast de brilsterkte, spelen namelijk heel wat fysieke elementen een rol: jouw pupilafstand, de vorm van je gezicht, de kleur van je ogen en je haar, de huidteint, neus, wenkbrauwen… Met de juiste montuur kan je bovendien kraaienpootjes en rimpeltjes camoufleren. Dankzij ons grote aanbod damesbrillen hebben we ook voor jou de perfecte montuur in huis!

Kies je een ronde damesbril of een vierkant montuur?

Door de populariteit van ronde brillen, hebben heel wat monturen een unisex fit. Een typische vrouwenbril is bijvoorbeeld de cat-eye bril of vlinderbril. Sinds kort zijn ook vierkante en achthoekige monturen begonnen aan een opmars. Heb je een rond gezicht? Dan raden we jou geen ronde bril, maar een vierkant of hoekig montuur aan. Wie daarentegen een lang, hoekig gezicht heeft, zal mooi staan met een iets groter en ronder model.

Hebben brillen ook maten? Ja, net zoals bij schoenen en kledij, zijn er monturen in de meest uiteenlopende maten. De diameter van het brillenglas en de breedte van de neusbrug bepalen de maat. Heb je een smalle neus, dan zal een damesbril met een kleine neusmaat mooier passen dan een bril met brede neusbrug. Het omgekeerde geldt uiteraard voor mensen met een brede neus. Heb je een kleine pupilafstand (dat wil zeggen dat de ogen dicht bij elkaar staan), dan zoeken we samen naar een montuur waarbij jouw ogen nog steeds centraal door het brillenglas kijken.

Een damesbril in acetaat of een titanium bril?

Niet enkel de vorm en maat, maar ook het materiaal van je damesbril is belangrijk. Zo zijn er acetaten brillen, titanium brillen, monturen in hout, leder of hoorn…. Titanium is een roestvrij, anti-allergeen materiaal dat uitermate geschikt is voor mensen met een metaalallergie. Een titanium bril is tegelijkertijd vederlicht en ijzersterk. Dat maakt een montuur in titanium een duurzame keuze waar je jarenlang geniet van hebt.

Je leest het goed, er zijn heel veel brillen voor dames. Er is altijd wel een bril die perfect bij jou past.

De hipste brillenmerken voor dames

Bij optiek Lammerant vind je meer dan 40 diverse brillenmerken onder een dak. Enkele van onze favoriete brillenmerken voor dames: Chanel, Dior, Tom Ford, Chloé, Celine, Prada, Linda Farrow, Gucci… Naast die gekende luxemerken bieden we ook een plaats aan heel wat andere labels. We denken meteen aan de kleurrijke ontwerpen van Caroline Abram, Theo of RES/REI. Wie op zoek is naar een tijdloze en elegante damesbril is bij Lindberg, Eque.m of Yellows Plus aan het juiste adres!

Je leest het, dames brillen zijn er in allerlei vormen, maten, materialen en kleuren. Kies vooral een bril waar jij je goed bij voelt én past bij je gezicht. Wij volgen sowieso de modetrends voor jou op de voet. Zo ben je zeker dat je bij optiek Lammerant de nieuwste brillenmode voor dames kan passen.

Damesbril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven