Bril kopen?

Ontdek onze brilmonturen voor jong en oud

Brillen zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Samen met jou gaan we op zoek naar een bril die perfect bij jouw gezicht én je persoonlijkheid past. Ongeacht welke stijl je graag ziet: modern, tijdloos, kleurrijk of net heel discreet. Dankzij meer dan 60 jaar ervaring – de winkel is opgericht in 1958 – beschikken we over een geoefend oog. Wij helpen jou met plezier de juiste keuze maken.

Brillen voor dames, heren & kinderen

Bril kopen? Klassevolle brilmonturen voor jong en oud - Optiek Lammerant

Dames brillen

Op zoek naar de mooiste brillen voor dames? Bij optiek Lammerant vind je een ruime keuze aan damesbrillen: van een vrouwelijke vlinderbril tot een ronde of vierkante montuur. Heb je een klein gezicht, een hoekige kaaklijn of smalle neusbrug? Geen zorgen, we hebben voor elke dame de perfecte bril in huis! Bovendien vind je bij ons heel wat brillenmerken onder een dak: van luxemerken als Chanel, Dior of Tom Ford tot typische brillenlabels zoals Caroline Abram, Andy Wolf of Lindberg.

Bril kopen? Klassevolle brilmonturen voor jong en oud - Optiek Lammerant

Heren brillen

Is de tijd rijp voor een hippe, maar stijlvolle montuur voor heren? Bij optiek Lammerant vind je een ruim assortiment brillen voor mannen: van een speelse, ronde bril tot een sportieve pilotenbril. Heb je een groot gezicht, een hoekige kaaklijn of brede neusbrug? We hebben voor elke man de juiste herenbril in huis! Bovendien kan je kiezen uit meer dan 40 verschillende brillenmerken. Denk maar aan designerbrillen van Dior, Tom Ford of Cartier, maar evengoed kleurrijke brillen van Theo of Anne & Valentin.

Kinderbril kopen? Hippe kinderbrillen voor jongens en meisjes

Kinderbrillen

Is jouw mini-me toe aan een nieuwe kinderbril? Zoek je een sterke kinderbril voor jouw wilde speelvogel? Naast brillen voor dames en heren, ontdek je in de winkel heel wat brillen voor kinderen. Zo zijn er de hippe kinderbrillen van Very French Gangsters, vrolijke frames van Anne & Valentin of Stella McCartney kids, maar ook kleurrijke kinderbrillen van Tête à Lunettes en Bambinocle. We hebben kinderbrillen in verschillende maten: voor peuters, kleuters én tieners.

Types brillen

Niet enkel de keuze van je montuur, maar ook dat van je brillenglazen is belangrijk. Daarbij spelen heel wat factoren een rol. Je brilsterkte om te beginnen. Het resultaat van de oogmeting bepaalt of we jouw glazen moeten verdunnen om een mooi esthetisch resultaat te halen.

Daarnaast informeren we naar jouw dagdagelijkse activiteiten, job en hobby’s. En wat zijn jouw visuele klachten op dat moment: heb je moeite met de kleine lettertjes of eerder last van een slecht zicht in het donker? We vragen dat niet omdat we nieuwsgierig zijn, maar omdat we met die info het beste type brillenglas kunnen bepalen. Van A(rchitect) tot Z(orgkundige), er bestaat voor iedereen een geschikt brillenglas. Dat kan een multifocaal brillenglas zijn, maar evengoed een computerbril die je bij langdurig computerwerk maximaal comfort biedt.

Bril kopen? Klassevolle brilmonturen voor jong en oud - Optiek Lammerant

Enkelvoudige bril

Een enkelvoudige bril of unifocale bril is een bril met slechts één sterkte. Je draagt een bril met unifocale glazen om scherp te zien veraf of dichtbij. Is het zicht in de verte wazig? Dan ben je bijziend. Verziende personen ervaren een onscherp zicht dichtbij.

Multifocale bril? Wat zijn multifocale brilglazen en hoe werkt het?

Multifocale bril

Houd je een tekst verder van je af om ’em goed te kunnen lezen? Ervaar het comfort van een multifocale bril. Deze allround bril kan je de hele dag ophouden én bezorgt je een scherp zicht op elke afstand, zowel veraf, op tussenafstand als dichtbij.

Computerbril kopen? Bescherm je ogen met een beeldschermbril

Computerbril

Een computerbril biedt jou een scherp zicht op middellange afstand en dichtbij. Je geniet van een helder en comfortabel zicht op je beeldscherm en in je werkruimte, maar ook op papieren documenten, de krant of smartphone.

Leesbril kopen? Ontdek ons ruime aanbod leesbrillen - Optiek Lammerant

Leesbril

Ben je verslingerd aan boeken? Werk je beroepshalve op een heel nabije afstand? Of zoek je simpelweg een goedkope leesbril om bij de hand te hebben als je er ‘s avonds nog een boek of kruiswoordraadsel bijneemt?

Bril kopen? Klassevolle brilmonturen voor jong en oud - Optiek Lammerant

Bril zonder sterkte

Heb je geen montuur nodig, maar vind je een bril nu eenmaal een prachtig accessoire? Zet jouw ogen in de kijker met een bril zonder sterkte. Je kan deze altijd combineren met blauwfilter glazen, voor een relaxed zicht bij computerwerk.

De voordelen van een aangepast design of coating

Blauw licht filter bril? Bescherm je ogen met een blue light filter bril - Optiek Lammerant

Blauw licht filter bril

Bescherm je ogen tegen blauw licht en ervaar een rustiger, comfortabeler zicht dankzij een blue block bril. Blauw licht is het intense licht uitgestraald door digitale toestellen zoals je tablet, computerscherm of tv.

Nachtbril kopen? Een bril die helpt bij 'nachtblindheid' - Optiek Lammerant

Nachtbril

Slecht zicht in het donker? Een onveilig gevoel tijdens het autorijden bij weinig licht, mist of regen? Dan ben je misschien wel geholpen door het dragen van een bril met de unieke ZEISS i.Scription nachtzichttechnologie.

Een bril voor auto te rijden? Een autobril met ZEISS Drivesafe brilglazen

Autobril

Spendeer je heel wat uren achter het stuur? Dan kan je optimaal visueel comfort halen uit een aangepaste bril. ZEISS DriveSafe brillenglazen draag je de hele dag door, maar het glasdesign en coating is geoptimaliseerd voor het verkeer.

Brillenmerken

Ons ruim aanbod merken – gaande van Linda Farrow, Cartier & Dior tot Prada, Saint Laurent of Tom Ford – zorgt dat je bij optiek Lammerant vast en zeker jouw ding vindt! Klik op de button en bekijk een compleet overzicht van alle brillen merken.

Nieuwe bril? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een bril (op sterkte)? Wij geven je met plezier advies in zowel de montuur- als glaskeuze. Kies je best voor een multifocale bril of beter een aparte computerbril? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven