Zonnebril op sterkte kopen?

Zonnebrillen van topmerken op sterkte

Draag jij jouw zonnebril op sterkte? Zo goed als alle zonnebrillen kunnen op sterkte gemaakt worden. Jij kiest jouw favoriete zonnebril en wij monteren er de zonneglazen op sterkte in. Eerst bepalen we het meest geschikte glasdesign. Heb je voldoende aan een unifocale zonnebril of beter een allround multifocale zonnebril waar je zowel mee kan autorijden als lezen?

Zonnebril op sterkte kopen bij Lammerant, dé optiekzaak regio Deinze

Het belang van een zonnebril (op sterkte)

First things first… alles wat je moet weten over uv of ultraviolet licht. Uv-straling is een kortgolvig, energierijk deel van het zonlicht. Dagelijks worden we op directe of indirecte manier (door weerkaatsing op gebouwen bijvoorbeeld) blootgesteld aan uv. ‘s Zomers, als de zon hoger staat dan in de winter, is het uv-licht zeker tien keer zo sterk. Al kan zelfs op bewolkte dagen 50% van het uv-licht de ogen bereiken. Wolken weerkaatsen namelijk zelf ook licht.

Ultraviolet licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar wel essentieel voor de gezondheid. Wanneer zonlicht landt op de huid, produceert het lichaam vitamine D. Om onze minimale dosis vitamine D aan te maken, is het aangeraden dagelijks zo’n 15 minuten in het zonlicht te spenderen. Een teveel aan uv-straling verbrandt de huid en kan huidkanker veroorzaken.

Schadelijke effecten van uv op de ogen

Uv is niet enkel schadelijk voor de huid, maar evenzeer voor de ogen. Om het netvlies van de ogen te beschermen laat de ooglens geen uv door. Onder invloed van langdurige uv-blootstelling ontwikkelt het oog echter staar of cataract. Bovendien is de huid rondom de ogen erg gevoelig voor uv-licht. We ontwikkelen sneller rimpels, pigmentvlekken en sproeten. Net zoals je de huid insmeert met zonnecrème, is het uitermate belangrijk een zonnebril met aangepaste coating te dragen.

De ogen van kinderen zijn extra gevoelig en dus extra kwetsbaar voor uv-licht. De meeste schade aan de ogen loopt een mens op tegen de leeftijd van 20 jaar. Dat komt omdat heel wat kinderen en jongeren geen zonnebril dragen. Lees er meer over op onze pagina rond kinderzonnebrillen.

Een zonnebril als bescherming tegen uv-licht

Iedereen wil zijn ogen zo lang mogelijk gezond houden. De rest van je dagen binnen 4 muren spenderen, is uiteraard geen optie. Wie geen zonnebril op sterkte nodig heeft, kan een hippe zonnebril kiezen uit ons ruime aanbod designermerken. Alle zonnebrillen aangeboden door Optiek Lammerant beschikken over kwaliteitsglazen die voldoende uv-bescherming bieden.

Wie gaat voor een zonnebril op sterkte, zit uiteraard ook safe. Alle zonneglazen op sterkte beschikken over een uv-coating aan de achterkant van het glas. Zonnestralen die vooraan op het glas invallen, worden zo geblokkeerd. Zijdelingse zonnestralen of zonlicht dat op de achterkant van het brillenglas valt, wordt door de coating geabsorbeerd.

Weetje: Uv-bescherming in de massa van het brillenglas is intussen een standaardeigenschap van alle ZEISS brillenglazen. Dat betekent dat ook heldere brillenglazen vanaf heden beschermen tegen uv-straling tot 400 nm.  ZEISS brillenglazen gaan hiermee verder dan de geldende internationale norm van 380 nm.

Zonneglazen op sterkte

Na de keuze van het glasdesign bepaal je, afhankelijk van jouw wensen en activiteiten, de kleur van de zonneglazen. We raden meestal aan om de originele glastint van de zonnebril over te nemen. Zo blijf je trouw aan het oorspronkelijk design. Ben je gek op een zonnebril nét omwille van z’n unieke, kleurrijke zonneglazen? Dan laten wij die kleur identiek namaken. Het duurt iets langer, maar het resultaat is nog zo mooi!

Een beknopt overzicht van de standaard opties:

Unicolor zonneglazen: Zonneglazen in slechts 1 kleur, bijvoorbeeld uniform grijs, bruin of groen. Er bestaan ook licht getinte zonneglazen of ‘citylenses’. Zelfs in die zachte tinten beschikken we over een uitgebreid kleurenpalet.

Dégradé zonneglazen: Deze glazen herken je aan de geleidelijke kleurovergang of zogenaamde ‘gradient’. Het glas kleurt lichter naar onder toe of gaat over in een ander kleur. Dégradé zonneglazen bestaan in een breed kleurenpallet.

Gepolariseerde zonneglazen: een gepolariseerde zonnebril filtert hinderlijke weerkaatsingen op bijvoorbeeld water, sneeuw of een natte rijbaan. Vooral Oakley en Serengeti specialiseren zich in gepolariseerde zonneglazen. Toch integreren meer en meer merken ze in hun aanbod. Ook bij aankoop van een zonnebril op sterkte, kunnen we voor jou gepolariseerde zonneglazen produceren.

Spiegelglazen: Spiegelglazen spotten we voornamelijk tussen de kinderzonnebrillen, maar geven ook een speelse touch aan zonnebrillen voor dames of heren. Een greep uit ons aanbod: opvallende spiegelkleuren in groen, blauw, rood, maar ook zachtere tinten in brons, goud of zilver. In de winkel hebben we voorbeelden van de beschikbare opties. Vraag er gerust naar!

Contrastverhogende glazen: dit type zonneglazen biedt een kleurrijker en contrastrijker zicht. We bevelen ze aan voor frequent gebruik tijdens het autorijden en sporten. De Skylet zonneglazen van Zeiss bijvoorbeeld zijn verkrijgbaar in 3 types: fun, road en sport. Afhankelijk van het gebruik, tonen we je graag de verschillende kleuren. Het Skylet zonneglas sluit nauw aan bij de typische Serengeti-glazen. Daarnaast bestaan er contrastverhogende zonneglazen voor de golfsport. Door middel van selectieve absorbatie kunnen terreinstructuren – zowel bij licht als schaduw – beter onderscheiden worden.

Zonnebril op sterkte = 50% korting op je zonneglazen

De prijs van je zonnebril op sterkte speelt uiteraard een rol. Bij optiek Lammerant geniet je het hele jaar door van de zonneglasactie. Je krijgt dan 50% korting op jouw zonneglazen op sterkte, exclusief Oakley of Serengeti glazen.

Tijd voor nieuwe zonneglazen in een bestaande zonnebril? Ook dan geniet je van deze voordelige actie.

Zonnebril (op sterkte) online kopen

Koop je een zonnebril (op sterkte) online? Doe dat dan bij een erkende opticien en niet op goedkope, dubieuze websites. Dan bestaat er sowieso twijfel over de authenticiteit van je zonnebril (er circuleren heel wat namaak designerartikelen), maar ook de kwaliteit van het glas is vaak onvoldoende. Labels als ‘100% uv-bescherming’ of ‘uv-400’ zijn te vertrouwen, mits aankoop in een erkende optiekzaak. Europese normen bepalen de filterkwaliteit van een zonnebril. Koop daarom altijd een zonnebril met het CE-kenteken.

In de meeste zonnebrillen vind je daarnaast een cijfer terug, dat verwijst naar het absorptieniveau van de glazen. Er zijn 4 categorieën. Hoe hoger het cijfer, hoe meer zonlicht de glazen absorberen. Je kiest best voor bruine of grijze zonneglazen, categorie 3, als je wilt dat ze voldoende zonlicht absorberen. Die klasse biedt zelfs voldoende bescherming in sneeuwgebieden. Licht getinte glazen van categorie 1 of 2 zijn bij heel fel zonlicht niet aangeraden. Klasse 4 daarentegen is enkel geschikt voor extreem lichtgevoelige personen.

Zonnebril op sterkte nodig? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe zonnebril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven