Maandlenzen

Maandlenzen

Maandlenzen bieden een perfecte oplossing voor wie liever niet alle dagen een bril op de neus heeft, maar wel wil genieten van een scherp zicht en optimale vrijheid.

Hoe werken maandlenzen?

Maandlenzen zijn een type zachte contactlenzen die je – het woord zegt het zelf – gedurende 1 maand draagt. Je opent een paar lenzen aan het begin van de maand en gooit ze na 30 kalenderdagen weg. Maandlenzen bewaar je in een houder met lenzenvloeistof die de lenzen reinigt en bevochtigt. Zodra je de lenzen ’s ochtends opnieuw insteekt, maak je de houder schoon en laat je hem drogen aan de lucht.

Maandlenzen: scherp zicht & vrijheid - Optiek Lammerant Deinze

de voordelen van maandlenzen

  1. Voordelig: Maandlenzen zijn goedkoper dan daglenzen. Draag je slechts 1 à 2 keer per week lenzen, dan zullen daglenzen goedkoper en gemakkelijker zijn.
  2. Vrijheid: Je geniet van een scherp zicht en behoudt tegelijkertijd je dagdagelijkse vrijheid. Perfect voor personen met een actieve levensstijl.
  3. Breed gamma: Maandlenzen zijn zowel unifocaal, torisch (voor astigmatisme) als multifocaal (progressief) verkrijgbaar. We kunnen dus heel wat mensen op weg helpen dankzij het ruime aanbod van diverse materialen en lensdesigns.

Welke type lens past bij jou?

Maar goed, welk type maandlenzen past nu bij jou? Om dat te weten doen we in de winkel nog enkele extra onderzoeken en metingen. Heb je specifieke oogklachten of medische problemen, deel ze ons dan zeker mee.

Een vaak gehoorde klacht is het droogtegevoel. Langdurig computerwerk en intensief gebruik van digitale schermen – waardoor je minder knippert – en het gebruik van airco dragen bij aan deze problematiek. De nieuwste generatie maandlenzen zijn gemaakt uit siliconen-hydrogel. Het silicone-hydrogel materiaal zorgt voor een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid. Dat zorgt op zijn beurt voor meer draagcomfort, een langere draagtijd en een betere gezondheid van de ogen. Bijkomende technieken, zoals bij de SmartShield technologie bij de Air Optix Aqua lenzen, zorgen voor een betere bevochtiging van het lensoppervlak. Recente ontwikkelingen hebben het draagcomfort van contactlenzen zeker en vast geoptimaliseerd.

Draag je momenteel maandlenzen, maar wil je tijdens je vakantie of festival genieten van het gemak van daglenzen? Dat kan natuurlijk ook. Via het onderstaande formulier kan je ook heel gemakkelijk een afspraak maken.

Sinds 2 november zijn er aangepaste richtlijnen om jouw bezoek aan onze winkel zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij werken vanaf heden, volgens onze normale openingsuren, verplicht op afspraak. Bedankt voor jullie begrip.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Bel ons gerust op 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak al dan niet nog mogelijk is.