Kinderzonnebrillen

Een kwalitatieve zonnebril voor jouw kind

Wist je dat de ogen van kinderen uitermate gevoelig zijn voor uv-straling? Ook zij hebben er belang bij een kinderzonnebril te dragen. En dan kies je best een leuk exemplaar dat ze met plezier zullen dragen!

Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is te investeren in een zonnebril voor je kind. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de zonnebril op sterkte te laten maken. Liever geen aparte zonnebril? Met een handige zonneclip tover je die kinderbril in 1-2-3 om tot een zonnebril.

Kinderzonnebrillen - een hippe, kwalitatieve zonnebril voor je kind
Kinderzonnebrillen - een hippe, kwalitatieve zonnebril voor je kind

Waarom investeren in een kinderzonnebril?

We kunnen het belang van een zonnebril, voor zowel jong en oud, nooit genoeg benadrukken. De ogen van kinderen zijn echter extra kwetsbaar voor de schadelijke gevolgen van uv of ultraviolet licht. Daarom raden we met klem aan hen op tijd een zonnebril te doen dragen. Op warme zomerdagen met felle zon, een uitstap naar de zee of zelfs tijdens een skivakantie is het beschermen van kinderogen nog zo belangrijk. Glanzende oppervlaktes zoals water, zand, gras en sneeuw reflecteren namelijk meer zonlicht en vanzelfsprekend meer uv-straling. Je beschermt hun huid toch ook?

Zonnebrillen zijn er in alle maten, ook voor baby’s en peuters. Een extra touwtje – waardoor de zonnebril niet afzakt – kan hulp bieden bij de allerkleinsten. Bovendien hoef je niet veel geld uit te geven om een leuke zonnebril te vinden.

In de winkel en op de webshop ontdek je stoere en kleurrijke exemplaren van o.a. Polaroid en Ray-Ban.

Een piloten zonnebril of ronde zonnebril voor kinderen

Een degelijke, kwalitatieve kinderzonnebril hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs van onze kinderzonnebrillen start vanaf een 35 euro. In ruil krijgt jouw hartendief een flexibele zonnebril van bijvoorbeeld Polaroid. Wist je dat het brillenmerk Polaroid al eerste met gepolariseerde zonneglazen op de markt kwam? Een gepolariseerde zonnebril biedt extra bescherming tegen hinderlijke reflecties.

Daarnaast hebben we nog heel wat andere merken met leuke zonnebrillen voor peuters, kleuters en stoere tieners. We denken meteen aan de Ray-Ban piloten zonnebril voor kindjes of een hartjes zonnebril van Stella McCartney. Ook de dromerige kinderzonnebrillen van Chloé kids zijn om van te smelten! Zeker als jouw oogappel er eentje opheeft.

Kinderzonnebrillen - een hippe, kwalitatieve zonnebril voor je kind

Kinderzonnebril op sterkte

Zowat alle zonnebrillen voor kinderen kunnen op sterkte gemaakt worden. Bovendien bepaal je in dat geval zelf de kleur van de zonneglazen. Is jouw kiddo fan van kleurrijke spiegelglazen? Je kan kiezen uit een waaier aan vrolijke spiegelkleuren en neutrale glastinten.

Gaan jullie met het hele gezin snowboarden of skiën? Dan biedt een kinderzonnebril met gepolariseerde zonneglazen optimale bescherming tegen de weerkaatsing van het zonlicht op de sneeuw.

Clip on zonneclip voor kinderen

Een clip-on zonneclip is een handig en leuk alternatief voor een kinderzonnebril. Stel dat jouw kind reeds een bril draagt, dan kan je zo’n clip-on op maat laten maken. Je kiest zelf welk kleur het frame en de zonneglazen mogen hebben.

Samen bekijken we welke clip past bij de kleur en stijl van de kinderbril. Kom langs in de winkel en ontdek diverse opties.

Kinderzonnebril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een (zonne)bril, wens je een oogmeting of wil je contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven