Leesbrillen

Hippe leesbrillen voor dames en heren

Ben je verslingerd aan boeken? Werk je lange periodes op een kortbije afstand, zoals bijvoorbeeld kleine elektronische herstellingen. Of zoek je simpelweg een goedkope leesbril om steeds bij de hand te hebben als je er ‘s avonds nog een boek of kruiswoordraadsel bijneemt?

Er zijn heel wat soorten leesbrilletjes: van goedkope standaard exemplaren tot een op-maat-gemaakte leesbril met jouw uniek sterkte.

Leesbril kopen? Ontdek ons ruime aanbod leesbrillen - Optiek Lammerant
Leesbril kopen? Ontdek ons ruime aanbod leesbrillen - Optiek Lammerant

Soorten leesbrillen

Leesbrillen zijn er in alle geuren en kleuren. Een eerste beslissende factor is de kostprijs van een leesbril. Wil je een goedkope leesbril om bijvoorbeeld op je nachtkastje te leggen? Dan beschikken we in de winkel over een uitgebreid aanbod. We hebben zowel ronde leesbrillen, mooie leesbrillen in metaal, evenals een platte lookover leesbril. Voor zo’n standaard leesbrilletje voor dames of heren betaal je gemiddeld 20 à 25 euro.

Zoek je een leesbril met magneet? In de winkel ontdek je magneet leesbrillen in verschillende kleuren: zwart, blauw, rood, havanabruin…

Een moderne leesbril voor dames en heren

Houd er rekening mee dat zo’n leesbrilletjes, in de stijl van Izipizi en co, een standaard sterkte bevatten. Denk maar aan een leesbril 1.5 of leesbrillen met sterkte van + 4.0. Om de benodigde leessterkte te bepalen bekijken we het voorschrift van de oogarts.

Heb je geen voorschrift? Geen probleem, dan bepalen we aan de hand van een oogtest welke sterkte je leesbril moet hebben. Meestal hebben beide ogen geen identieke sterkte. Wil je een kwalitatieve leesbril op maat van jouw unieke brilsterkte? Dan kan je ongeacht welke montuur kiezen uit ons lange lijstje brillenmerken. Nadien monteren wij de leesglazen in de door jou gekozen bril.

Het verschil tussen een leesbrilletje en een multifocale bril

Een leesbril is eigenlijk een unifocale bril, want hij bevat slechts één sterkte: de leessterkte. Een multifocale bril daarentegen kan je de hele dag ophouden. Een multifocaal brillenglas combineert meerdere sterktes. Bovenaan het glas bevindt zich de vertesterkte, centraal de brilsterkte voor middellange afstand en onderaan de leessterkte. Doordat de vertesterkte vloeiend overloopt in de leessterkte, ervaar je een relaxed en comfortabel zicht.

Een leesbrilletje kan je niet continue ophouden. De leessterkte is namelijk te positief waardoor je vertezicht wazig zal zijn.

Computerbril of leesbril?

Wat is het verschil tussen een computer- of werkbril en een leesbril? Wel, een computerbril bevat zowel de sterkte voor middellange afstand als die voor nabij. Daardoor kan je met een werkbril genieten van een scherp zicht tot op zo’n 2 meter. Heb je een kantoorjob waarbij je documenten moet invullen, maar ook wenst te communiceren met de klant aan de overkant? Kies dan voor een computerbril.

Afhankelijk van je werkruimte en activiteit bepalen we samen hoe ver je wenst te zien met je bureaubril. Een schoonheidsspecialiste heeft voldoende aan een maximale werkafstand van anderhalve meter. Iemand die op kantoor klanten ontvangt, heeft baat bij een grotere werkruimte van een tweetal meter.

Opgelet: je draagt een bureaubril niet om in de verte te kijken!

Een leesbril draag je enkel voor dichtbij, op zo’n 30 à 40 cm. Hij zal je geen scherp zicht bieden op een beeldscherm. Draag je een leesbril bij het kijken naar een beeldscherm, dan zal je naar voren buigen om het scherm duidelijk te zien. Zo belast je onnodig jouw rug en nek. Met een computerbril neem je automatisch een natuurlijke hoofd- en nekhouding aan.

Leesbril nodig? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven