Lenzen proberen

Een eerste keer lenzen proberen

Denk je er al een tijdje over na om lenzen te proberen? Nadat we beslist hebben welke contactlens best bij jou past, leggen we stap voor stap uit hoe je een lens insteekt en uitneemt. Indien je koos voor maandlenzen, dien je deze dagelijks te reinigen.

Nadat je de lenzen enkele dagen getest hebt, voeren we een grondige controle uit. Ben je tevreden met je zicht, zitten de lenzen comfortabel, heb je de routine onder de knie… dan ben je vertrokken! Voor je’t weet ben je een van de miljarden lenzendragers.

Wist je dat… je bij aankoop van een (zonne)bril, steeds gratis unifocale of multifocale contactlenzen mag proberen.

*Aanbod geldig binnen de 2 maand na aankoop van de bril op sterkte.
Een eerste keer lenzen proberen: gratis proefpakket dag- of maandlenzen
Een eerste keer lenzen proberen: gratis proefpakket dag- of maandlenzen

Welke lens past bij mij?

Wie voor het eerst contactlenzen wil proberen, maakt best een afspraak in de winkel. Er bestaan namelijk heel wat verschillende soorten lenzen. Als je nog geen voorschrift van de oogarts hebt, start een van onze contactlensspecialisten met een oogmeting. Daarop volgt een meting van de kromming van het oog. Elke oogbol heeft namelijk een specifieke kromming die we graag zo goed mogelijk afstemmen met de kromming van de lenzen. Zo behalen we een optimale passing.

Naast de controle van enkele technische zaken, luisteren we uiteraard naar jouw wensen en verwachtingen. Wens je sporadisch contactlenzen te dragen, zoals tijdens het sporten of op reis? Dan raden we jou daglenzen aan. Wil je minder brillen en vooral lenzen dragen, dan zijn maandlenzen een betere en voordelige keuze. Speelt budget geen rol, weet dan dat je met daglenzen steeds maximaal comfort zal behalen.

Andere elementen die de keuze van lenzen kunnen beïnvloeden zijn: medicatie, zwangerschap, je werkomgeving (denk maar aan stof, airco of langdurig beeldschermwerk). Het zijn een voor een belangrijke factoren waarop we de lenskeuze baseren.

Het verschil tussen daglenzen of maandlenzen

Schrikt het proberen van contactlenzen jou toch wat af? Dan raden we jou daglenzen aan. Daglenzen zijn, zeker voor beginnende lenzendragers, de meest gebruiksvriendelijke optie omdat je geen onderhoud moet uitvoeren. Ook wanneer je last hebt van droge ogen kunnen daglenzen een goede match zijn. In vergelijking met maandlenzen draag je dit type lenzen maximaal één dag. Hierdoor loop je geen risico op mogelijke vet en/of eiwitafzettingen, die discomfort kunnen veroorzaken.

Heb je een voorkeur voor weeklenzen of maandlenzen, dan bespreken we het gebruik van contactlensvloeistoffen. De meeste lenzendragers gebruiken een all-in-one systeem, tenzij de lenzen een diepere reiniging nodig hebben. Merk je op dat jouw contactlenzen snel bevuild zijn of werk je in een stoffige omgeving? In dat geval kan een intense reiniging met een peroxidesysteem meer comfort bieden.

Worden het Air Optix maandlenzen of toch de Dailies Total1 daglenzen? We werken samen met fabrikanten zoals Alcon, Johnson & Johnson, Cooper Vision of Bausch & Lomb om zo aan eenieder de best passende lens te kunnen aanbieden.

Unifocale of multifocale lenzen proberen

Heb je klachten bij het lezen of kijken op een computerscherm, dan kies je best voor multifocale contactlenzen. Met multifocale lenzen kan je autorijden, maar evengoed sporten of een boek lezen. Voor sommige sterktes is het aanbod multifocale lenzen beperkter dan voor unifocale lenzen. We trachten steeds een zo goed mogelijk zicht te behalen. Afhankelijk van je beroep of hobby’s beslis jij welke kijkafstand het belangrijkst is. Wil je bijvoorbeeld heel goed zien in de verte, dan zal je misschien iets inboeten op het nabijzicht.

Draag je enkel een leesbril? Ook dan kunnen multifocale lenzen met vertesterkte 0 voor jou een handig alternatief zijn. Heb je nog geen klachten voor dichtbij? Net zoals een unifocale bril, zorgen unifocale lenzen voor een scherp zicht in de verte.

Een eerste keer lenzen proberen: gratis proefpakket dag- of maandlenzen

Leren insteken en uitnemen van de proeflenzen

Eens de knoop doorgehakt is, bestellen we voor jou een set proeflenzen. Bij daglenzen ontvang je per oog een set met 5 daglenzen. Koos je voor maandlenzen, dan ontvang je 1 proeflens per oog, met een bijpassend contactlensproduct. Heb je nog nooit lenzen gedragen? Dan leren we jou hoe je een lens moet manipuleren. Een moeilijk woord voor het insteken en uitnemen van de lenzen. In een rustige omgeving – zonder pottenkijkers – tonen we hoe je contactlenzen insteekt en uitneemt.

Zodra de lenzen correct ingebracht zijn, vragen we een tiental minuten te wachten. Nadien voeren we een eerste controle uit én eventueel een kleine aanpassing uit. Bij het proberen van multifocale lenzen, kan het gebeuren dat we de sterkte meteen al wat bijpassen. Zodra we overtuigd zijn dat je de handeling (min of meer) onder de knie hebt, neem je de proeflenzen mee naar huis. Thuis, maar ook op het werk of tijdens het sporten, kan je de contactlenzen verder testen.

Controle van de proeflenzen

Enkele dagen later kom je langs voor een controle. Ben je tevreden met het comfort van de lenzen? Behaal je een voldoende scherp zicht veraf en dichtbij? Indien nodig passen we de sterkte aan of schakelen we over naar een ander soort lens. Daarnaast controleren we de passing van de lenzen. Het is belangrijk dat die niet te vast, maar ook niet te los zitten. Voldoende beweging zorgt voor een goede bevochtiging en laat zuurstof door. Lenzen die overmaats beweging, veroorzaken discomfort en een onstabiel zicht.

Wil je meer weten voordat je voor het eerst lenzen probeert? Heb je tijdens de proefperiode vragen over de contactlenzen? Wacht niet tot je volgende afspraak, maar contacteer ons telefonisch op 093862273 of kom langs in de winkel.

Lenzen proberen? Maak hier je afspraak.

Wil je unifocale lenzen of multifocale contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven