Contactlenzen

Contactlenzen

DAGLENZEN OF MAANDLENZEN?

Wat is nu het beste… daglenzen of maandlenzen? Dat is een persoonlijke keuze. Wil je contactlenzen afwisselen met een bril, bijvoorbeeld bij het sporten of voor een speciale gelegenheid, dan raden wij je daglenzen aan. Heb je last van hooikoorts of droge ogen, dan zal je met daglenzen ook comfortabeler zijn dan met maandlenzen. Dat komt omdat ze dunner zijn, je ze dagelijks vervangt en het materiaal meer zuurstof doorlaat.

Liever geen bril op de neus, maar wel genieten van een scherp zicht én optimale vrijheid? Dan bieden maandlenzen misschien wel de oplossing. Wist je dat er ook multifocale lenzen en nachtlenzen bestaan? In de onderstaande rubrieken gaan we wat dieper in op de verschillende soorten contactlenzen.

Draag je lenzen én ben je klant bij ons? Dan kan je ook heel snel en eenvoudig jouw contactlenzen online bestellen.

Contactlenzen bestellen

contactLENZEN PROBEREN

Een eerste keer lenzen proberen? Geen probleem, een van onze contactlensspecialisten meet alles nauwkeurig op en voert enkele extra onderzoeken uit. Vervolgens selecteren we – in overleg met jou – de meest geschikte contactlens. Worden het de Air Optix maandlenzen of toch de Dailies Total1 daglenzen? We werken samen met diverse fabrikanten zoals Alcon, Johnson & Johnson of Bausch & Lomb om jou zo de best passende lens te kunnen aanbieden.

Bij een opstart of heraanpassing werken we steeds met proeflenzen. Die lenzen kan je eerst enkele dagen testen. We leggen je stap voor stap de manipulatie (een moeilijk woord voor het insteken en uithalen van de lens) uit, zodat je snel vertrouwt bent met de nieuwe contactlenzen. Nadien voeren wij een grondige controle uit. Tevreden met je zicht, zitten de lenzen comfortabel, heb je de routine onder de knie… dan ben je vertrokken!

Zorgeloos en comfortabel lenzen dragen

Je draagt reeds jaren lenzen, maar ervaart sinds kort klachten? Denk maar aan droge, vermoeide of rode ogen. Bij optiek Lammerant kan je terecht voor een heraanpassing van zowel zachte als harde lenzen. Soms is een verandering van contactlenstype of contactlensvloeistof voldoende. Sowieso is het aangeraden om je ogen regelmatig te laten controleren. Op die manier kan je nog jaren zorgeloos en comfortabel lenzen dragen zonder enig risico.

Stap je mee in ons serviceplan Lenscare Lammerant, dan geniet je van gratis controles en andere voordelen.

afspraak maken

Maak nu een afspraak voor het opstarten of controleren van je contactlenzen. Wil je eerst meer informatie, kom dan vrijblijvend langs in de winkel of neem contact op!

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.