back to top
  /  Contactlenzen

Contactlenzen

Alles wat je moet weten over contactlenzen

Wat is nu het beste… daglenzen of maandlenzen? Dat is een persoonlijke keuze. Wil je contactlenzen afwisselen met een bril, bijvoorbeeld bij het sporten of voor een speciale gelegenheid, dan raden we daglenzen aan. Heb je last van hooikoorts of droge ogen, dan zijn daglenzen comfortabeler dan maandlenzen. Dat komt omdat ze dunner zijn, je de lenzen dagelijks vervangt en het materiaal meer zuurstof doorlaat.

Daarnaast kunnen we lenzen indelen volgens hardheid. Zo bestaan er harde en zachte lenzen, elk met hun voordelen. Maar wist je dat er ook multifocale lenzen bestaan? Jawel, met die lenzen kan je zowel autorijden als een boek lezen.

De draagtijd van jouw lenzen

Soorten contactlenzen op sterkte

Lenzen bestellen

Ben je klant en draag je reeds lenzen? Dan kan je heel snel en eenvoudig jouw contactlenzen online bestellen. Klik op onderstaande button en vervolledig het bestelformulier.

We geven een seintje zodra je lenzen klaarstaan voor afhaling.

Zachte lenzen kopen? Alle info rond zachte contactlenzen

Een eerste keer contactlenzen proberen

Een eerste keer lenzen proberen? Bij een opstart of heraanpassing van lenzen starten we steeds met proeflenzen. Die lenzen kan je eerst enkele dagen testen. We leggen je stap voor stap de manipulatie (een moeilijk woord voor het insteken en uithalen van de lens) uit, zodat je snel vertrouwt bent met de nieuwe contactlenzen.

Een eerste keer lenzen proberen: gratis proefpakket dag- of maandlenzen

Zorgeloos en comfortabel lenzen dragen

Je draagt al jaren lenzen, maar ervaart sinds kort klachten? Denk maar aan droge, vermoeide of rode ogen. Bij optiek Lammerant kan je terecht voor een heraanpassing van zowel zachte als harde lenzen. Soms is een verandering van lenstype of contactlensvloeistof voldoende. Twijfel rond het gebruik van jouw contactlensproducten? Je leest er hier meer over.

Sowieso is het aangeraden om je ogen regelmatig te laten controleren. Op die manier kan je nog jaren zorgeloos en comfortabel lenzen dragen zonder enig risico. Stap je mee in ons serviceplan LensCare Lammerant, dan geniet je van gratis controles en andere voordelen.

Starten met contactlenzen? Maak hier je afspraak.

Wil je voor het eerst lenzen proberen? Heb je geen idee wat de keuze van lenzen beïnvloedt? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel