Kinderbrillen

Hippe brillen voor jongens en meisjes

Is jouw mini-me toe aan een nieuwe kinderbril? Zoek je een sterke, flexibele kinderbril voor jouw wilde speelvogel? Bij optiek Lammerant ontdek je heel wat brillen voor kinderen. Zo zijn er de hippe kinderbrillen van Very French Gangsters, vrolijke frames van Anne & Valentin, Komono of Kaleos kids, maar ook kleurrijke kinderbrillen van Etnia Barcelona, Tête à Lunettes en Bambinocle.

We hebben kinderbrillen in verschillende maten: voor peuters, kleuters én tieners.

Kinderbril kopen? Hippe kinderbrillen voor jongens en meisjes
Kinderbril kopen? Hippe kinderbrillen voor jongens en meisjes

Hoe weet ik of mijn kind een bril moet dragen?

Een ouder kind zal waarschijnlijk zelf aangeven dat hij/zij niet goed ziet, hoofdpijn heeft… Bij peuters en kleuters is dit niet altijd gemakkelijk te herkennen. Enkele mogelijke signalen waar je op kan letten:

  • Je kind houdt een boek heel dichtbij, gaat dicht bij tv zitten…
  • Hij of zij knijpt een oog toe om met het ‘betere oog’ te kijken
  • Je kind klaagt over hoofdpijn / vermoeide ogen / droge of geïrriteerde ogen

Wat dan? Sowieso ga je met je kind naar de oogarts. Met het voorschrift van de oogarts ga je vervolgens naar de opticien. Dat voorschrift is nodig voor een teruggave van het RIZIV. Het bevat ook de brilsterkte en aanvullende informatie waarmee wij de brillenglazen kunnen bestellen en monteren. Het enige wat jou nu te doen staat, is een stoere kinderbril kiezen.

Onze brillenmerken voor kinderen

Een bril dragen, vroeger vonden de meeste kinderen en tieners het een echte nachtmerrie. Niemand die uitkeek naar een bezoek aan de oogarts of wanneer het CLB liet weten dat je moest ‘brillen’. Het aanbod kinderbrillen was dan ook heel erg beperkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van hippe brillenmerken. Sommige labels hebben zich helemaal toegelegd op het ontwerpen van de mooiste monturen voor kinderen!

We noemen enkele van onze kinderbrillen merken op: Very French Gangsters, Tête à Lunettes, Bambinocle, Anne & Valentin Kids, Kaleos, Komono… Deze merken maken zowel brillen voor heel kleine peuters, als voor jongeren tot zo’n 12 jaar.

Zit jouw kind intussen op de middelbare schoolbanken? Dan zal hij/zij onze kindercollecties misschien al ontgroeid zijn! Gelukkig hebben we ook heel wat andere brillenmerken voor jongeren. Denk maar aan Garrett Leight, Isabel Marant of Etnia Barcelona. Wie wil kan bovendien altijd een kijkje nemen in onze concept store voor jongeren, Frames and Faces.

Waar moet een kinderbril aan voldoen?

Heb jij een echte mini-me in huis die zich even ‘groot’ en volwassen voelt (of wil voelen) als mama of papa? Is het de allereerste keer dat jouw kindje een bril moet dragen? Wij nemen graag de tijd om jullie te helpen bij deze belangrijke beslissing. Zo is het belangrijk dat een kinderbril goed past op de neus van z’n toekomstige drager. Daarom moeten de veren goed passen op de oren, mag de bril niet te breed of te klein zijn én kan het materiaal doorslaggevend zijn.

Maar het oog wil ook wat natuurlijk. Een kindje met bolle kaakjes, zal beter geen te ronde bril dragen. Onze kinderbrillen zijn er in allerlei vormen, maten en stijlen. Van fijne metalen monturen voor meisjes tot stoere jongensbrillen in acetaat. En dat in een regenboog aan kleuren!

Wat kost een kinderbril?

De prijs van een kinderbril hangt vooral af van de brillenglazen. Je kan allereerst kiezen voor verdunde of onverdunde brilglazen. Heeft jouw kind een hoge negatieve of positieve brilsterkte? Dan kies je beter voor brillenglazen met verdunning. Zo minimaliseren we de dikte van de glazen én blijft de bril comfortabel om te dragen. Dankzij verdunde brillenglazen kunnen we ook de vergroting van de ogen (bij een hoge positieve sterkte) of verkleining (bij een hoge negatieve sterkte) beperken.

Een andere keuze is die tussen ontspiegelde of niet-ontspiegelde glazen. De ontspiegeling of coating maakt een brilglas krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien laat een ontspiegeld glas meer licht door. Daardoor ervaart de brildrager een helderder zicht, komen de ogen mooier uit en ontstaat geen spiegeleffect in de glazen.

Bij jonge kinderen waarvan de sterkte nog wisselt, of die nog veel (en snel) groeien, kan je zeker opteren voor niet-ontspiegelde brillenglazen. Zij kunnen op latere leeftijd overschakelen naar ontspiegelde glazen.

Een blauw licht filter bril voor kinderen

We merken dat er meer en meer vraag is naar brillen met een blauw licht filter. Blauw licht is het intense, kortgolvig licht uitgestraald door digitale toestellen zoals je smartphone, laptop of tv. Hoewel de langetermijneffecten van blootstelling aan blauw licht nog steeds onderzocht worden, kan het zeker geen kwaad om voor een ontspiegeling met blauw licht filter te kiezen. Scrollt jouw puber vaak uren op z’n smartphone, krijgt hij/zij les via smartboard… Een ontspiegeling met blauwfilter, zoals de Zeiss BlueProtect coating, remt de piek aan blauw licht af. De ogen ervaren een rustiger en comfortabeler zicht.

Kinderzonnebril met uv-bescherming

Wist je dat de ogen van kinderen extra kwetsbaar zijn voor uv-straling? Daarom hebben ook zij er belang bij een kwalitatieve zonnebril te dragen.

Een kinderbril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven