Daglenzen kopen?

Daglenzen kopen?

Enkel de beste daglenzen

Wat zijn daglenzen?

Een daglens draag je – zoals de naam verklapt – één dag. Je brengt de contactlenzen in en gooit ze dezelfde dag weg van zodra je ze niet meer nodig hebt. Daglenzen zijn de ideale optie voor wie een bril tijdens het sporten, een avondje uit of op reis graag eens afwisselt met contactlenzen. Heb je een speciale gelegenheid, zoals een huwelijk of groot verjaardagsfeest in zicht? Dan laat je jouw bril misschien liever eens achterwege… Contactlenzen bieden je dan de vrijheid en comfort die je nodig hebt.

De voordelen van daglenzen

Ruil je bril of maandlenzen even in en geniet van de voordelen van daglenzen:

1. Gemakkelijk & hygiënisch

Daglenzen zijn individueel verpakt. Je steekt elke dag een schoon paar in en gooit de gedragen lens nadien weg. Een makkie. Dankzij de individuele verpakking, heb je geen gedoe met onderhoud en vloeistof, wat daglenzen heel hygiënisch maakt. Niet onbelangrijk voor de festivalgangers onder ons. Ook op reis hoef je geen vloeistof mee te sleuren. In hun verpakking worden de lenzen vochtig gehouden.

Twijfel je of contactlenzen wel iets voor jou zijn? Probeer dan eerst daglenzen. Door het gebrek aan onderhoud zijn daglenzen uiterst handig in gebruik. Ook jongeren raden we om die reden daglenzen aan. Bovendien zijn hun ogen volop in ontwikkeling. Daarom adviseren we slechts occasioneel lenzen te dragen.

2. Comfortabel

De nieuwe generatie eendagslenzen zijn uitermate dun en daardoor erg comfortabel om te dragen. Heb je gevoelige of droge ogen, nood aan lenzen met een correctie voor astigmatisme of zoek je lenzen waar je ook mee kan lezen? Er bestaan heel wat verschillende soorten daglenzen, waardoor we vast en zeker ook voor jou een geschikte lens hebben!

Heb je last van een allergie zoals hooikoorts? Doordat je een daglens amper 1 dag (gemiddeld 8 uur) draagt, is het risico op vervuiling een stuk kleiner dan bij maandlenzen. Pollen, vuil en eiwitten krijgen de tijd niet om zich op het materiaal te hechten en de lens uit te drogen. Indien je toch maandlenzen verkiest, is het aan te raden gedurende het hooikoortsseizoen tijdelijk over te schakelen op daglenzen.

3. Vrijheid

Heb je een uitgebreide zonnebrilcollectie en eveneens nood aan een correctie? Combineer in dat geval contactlenzen met ongeacht welke zonnebril! Hierdoor hoeft die (nieuwe) zonnebril niet per se op sterkte gemaakt te worden en hou je budget over om nog eentje te kopen. 😉

Beoefen je een (bal)sport? Dan ruil je jouw bril waarschijnlijk liever in voor lenzen. Je ervaart meer vrijheid en keert alvast niet met een gebroken bril terug naar huis. Zwemmen met lenzen? Het kan, maar kies voor daglenzen. Houd er rekening mee dat als je duikt met open ogen, je de lenzen zal verliezen. Nog zo gemakkelijk is je daglenzen te combineren met een duikbril. Op deze manier heb je zowel boven als onder het water een goed zicht.

Tip: We adviseren steeds om na het zwemmen je daglenzen weg te gooien. Het water in een zwembad kan sporen van chloor en bacteriën bevatten, dewelke we liever ver uit de buurt van onze ogen houden!

Een contactlens voor iedereen

Wist je dat er ook multifocale en torische daglenzen bestaan? We kunnen dus heel wat mensen op weg helpen dankzij het ruime aanbod aan diverse materialen en lensdesigns. Enkele voorbeelden van torische lenzen voor 1 dag: Precision1 for Astigmatism, MyDay Toric of de 1Day Acuvue Oasys for Astigmatism lenzen.

Populaire multifocale daglenzen zijn onder meer de Dailies Total1 Multifocal of Biofinity Multifocal (Toric) . Die laatste daglens bestaat ook in een torische versie voor mensen die zowel nood hebben aan een correctie voor het nabijzicht, als voor hun astigmatisme.

Daglenzen bestellen?

Wil je voor een eerste keer daglenzen proberen? Misschien draag je momenteel maandlenzen, maar wil je toch eens overschakelen naar daglenzen? Omdat je op reis vertrekt of omdat je jouw maandlenzen minder draagt bijvoorbeeld. Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak voor een contactlensaanpassing. Samen kiezen we de lens die het best bij je ogen en levensstijl past. Je kan ook online een afspraak voor een contactlensaanpassing inplannen.

Ben je reeds klant bij optiek Lammerant? Dan kan je jouw contactlenzen herbestellen via dit formulier.

Mag het toch wat efficiënter, dan is Lenscare Lammerant vast iets voor jou! We maken gebruik van een intern systeem dat bijhoudt wanneer je een volgend doosje lenzen nodig hebt. Let op: indien je de lenzen niet de hele tijd doordraagt, is deze optie minder van toepassing omdat je een nieuw pakketje lenzen zult ontvangen wanneer het vorige nog niet volledig opgebruikt is.

Daglenzen voor een speciale gelegenheid

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.