Daglenzen kopen?

Daglenzen kopen?

Enkel de beste daglenzen

Wat zijn daglenzen?

Een daglens draag je – het woord zegt het zelf – maar voor 1 dag. Daglenzen zijn de ideale optie voor wie een bril wil afwisselen met contactlenzen tijdens het sporten, een avondje uit of op reis. Heb je een speciale gelegenheid, zoals een huwelijk of groot verjaardagsfeest, in zicht? Dan laat je jouw bril misschien liever eens achterwege…

De voordelen van daglenzen

Ruil je bril of maandlenzen even in en geniet van de voordelen van daglenzen:

1. Gemakkelijk & hygiënisch

Daglenzen zijn individueel verpakt. Je steekt elke dag een schoon paar in en gooit de gedragen lens nadien weg. Een makkie. Dankzij de individuele verpakking, heb je geen gedoe met onderhoud, wat daglenzen heel hygiënisch maakt. Niet onbelangrijk voor de festivalgangers onder ons. Ook op reis hoef je geen vloeistof mee te sleuren. In hun verpakking worden de lenzen vochtig gehouden.

Zwemmen met lenzen? We raden het af. Doe je het toch, gooi dan je lenzen na het zwemmen weg en steek een nieuw paar in!

2. Comfortabel

De nieuwe generatie eendagslenzen zijn uitermate dun en daardoor erg comfortabel om te dragen. Heb je gevoelige of droge ogen, nood aan lenzen met astigmatisme of zoek je lenzen waar je ook mee kan lezen? Er bestaan heel wat verschillende soorten daglenzen, waardoor we vast en zeker ook voor jou een geschikte lens hebben!

Heb je last van een allergie zoals hooikoorts? Doordat je een daglens amper 1 dag draagt, is de kans op vervuiling een stuk kleiner dan bij maandlenzen. Pollen, vuil en eiwitten krijgen de tijd niet om zich op het materiaal te hechten en de lens uit te drogen.

3. Vrijheid

Je combineert jouw daglenzen met iedere zonnebril die je hebben wil. Daardoor hoeft die nieuwe zonnebril niet per se op sterkte gemaakt te worden. Beoefen je een balsport? Dan ruil je jouw montuur waarschijnlijk liever in voor lenzen. Je ervaart meer vrijheid en keert alvast niet met een gebroken bril terug naar huis.

Een contactlens voor iedereen

Wist je dat er ook multifocale en torische daglenzen bestaan? We kunnen dus heel wat mensen op weg helpen dankzij het ruime aanbod aan diverse materialen en lensdesigns. Enkele voorbeelden van torische lenzen voor 1 dag: Dailies AquaComfort Plus for Astigmatism, MyDay Toric of de 1Day Acuvue Moist for Astigmatism lenzen. Populaire multifocale daglenzen zijn onder meer de Dailies Total1 Multifocal of BioTrue Oneday for Presbyopia.

Daglenzen bestellen?

Wil je voor een eerste keer daglenzen proberen? Misschien draag je momenteel maandlenzen, maar wil je toch eens overschakelen naar daglenzen? Omdat je op reis vertrekt of omdat je jouw maandlenzen minder draagt bijvoorbeeld. Kom dan langs in de winkel of neem telefonisch contact op. Samen kiezen we de lens die het best bij je ogen en levensstijl past. Je kan ook online een afspraak voor een contactlensaanpassing inplannen.

Ben je reeds klant bij optiek Lammerant? Dan kan je jouw contactlenzen herbestellen via dit formulier.

Daglenzen voor een speciale gelegenheid

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.