Multifocale zonnebril

Een relaxed zicht dankzij een multifocale zonnebril

Geen idee of je best kiest voor een multifocale zonnebril of enkel een zonnebril met vertesterkte? Lees dan even verder…

Zonnebril op sterkte kopen bij Lammerant, dé optiekzaak regio Deinze

Wat is een multifocale zonnebril?

Houd je jouw smartphone of boek verder van je af om de tekst te kunnen lezen? Het is een eerste signaal dat je nabijzicht achteruit gaat. Rond de leeftijd van 40 – 50 jaar vermindert de elasticiteit van onze ooglens. De oogspieren verliezen veerkracht, waardoor de ogen moeite hebben met het scherpstellen op nabijgelegen voorwerpen. Dat verminderd nabijzicht is een natuurlijk en helaas onvermijdbaar gevolg van het ouder worden.

Dankzij een multifocale zonnebril ervaar je een scherp zicht op alle afstanden: veraf, op tussenafstand en nabij. Een progressieve zonnebril combineert, net zoals een multifocale bril, verschillende sterktes in één glas. Bovenaan het brillenglas bevindt zich de vertesterkte, centraal de sterkte voor middellange afstand en onderaan de leessterkte.

Waarom kiezen voor een progressieve zonnebril?

Draag je reeds een multifocale bril? Dan is het enorm handig om daarnaast een multifocale zonnebril in huis te hebben! Zo ervaar je eenzelfde gemak en comfort. Toch enkel een zonnebril met vertesterkte? Bijvoorbeeld omdat je denkt ‘ik draag mijn zonnebril een pak minder dan mijn bril’. Besef dan dat je bij het autorijden geen scherp zicht zal hebben op je dashboard of de persoon naast jou. Ook wanneer je een terrasje doet, zal je met enkel een zonnebril voor ver de menukaart niet kunnen lezen.

Kan je moeiteloos een boek lezen? Spendeer je dagelijks meerdere uren voor een computerscherm zonder enig teken van vermoeidheid? Dan heb je vast nog geen baat bij een multifocale (zonne)bril. Om helemaal zeker te zijn, kunnen we jouw brilsterkte bepalen aan de hand van een oogmeting.

Hoe werkt een multifocale zonnebril?

Afhankelijk van de zone waar je ogen door kijken, zal je een scherp zicht hebben op die specifieke afstand:

  • Kijk je door het bovenste gedeelte van de multifocale zonnebril, dan ervaar je een scherp zicht in de verte. Tijdens het autorijden bijvoorbeeld.
  • Wil je een boek of menukaart lezen, dan sla je de ogen neer en kijk je automatisch door het onderste deel van je multifocale brillenglazen. Daar bevindt zich de leessterkte.
  • De overgang tussen de vertezone en de leeszone, benoemen we als de ‘progressieve’ zone. Het is een overgangszone voor het zicht op middellange afstand, zoals het dashboard van je wagen.

Doordat de vertesterkte vloeiend overloopt in de leessterkte, geniet je van een relaxed en comfortabel zicht.

De prijs van multifocale zonneglazen

De prijs van je multifocale zonnebril op sterkte is uiteraard belangrijk. De kostprijs van multifocale zonneglazen kan al snel oplopen, althans voor het soort glazen die wij aanbieden. Er is dan ook een groot verschil met een progressieve zonnebril die je bij een keten koopt. Eerst en vooral is er het design. Het design van een multifocaal glas ziet er een beetje uit als een zandloper: breed bovenaan, smaller in de tussenzone en opnieuw iets breder onderaan. Een beter design betekent automatisch een bredere tussenzone. Hoe breder die overgang, hoe comfortabeler je zicht. Dat geeft al een eerste impact op de prijs van je multifocale zonnebril.

Naast het design speelt het ‘maatwerk’ een tweede belangrijke rol op de prijs van een progressieve zonnebril. Iemands visuele vereisten zijn nauw verbonden met de manier van leven, en die is voor iedereen anders. Belangrijke elementen zijn onder andere jouw leesgedrag, het gebruik van desktop, laptop of smartphone, je hobby’s en beroep, maar ook technische gegevens zoals de brilsterkte, je pupilafstand en de kijkhoogte. Hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met die persoonlijke parameters, des te comfortabeler en meer ontspannen het zicht.

Zonnebril op sterkte = 50% korting op je multifocale zonneglazen

Goed nieuws! Bij optiek Lammerant geniet je het hele jaar door van de zonneglasactie. Je krijgt dan 50% korting op jouw zonneglazen op sterkte, exclusief Oakley of Serengeti glazen.

Tijd voor nieuwe zonneglazen in een bestaande zonnebril? Ook dan geniet je van deze voordelige actie.

Multifocale zonnebril nodig? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe zonnebril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven