Weeklenzen

Maximaal comfort met weeklenzen

Wie iedere dag lenzen wil dragen, maar met maandlenzen discomfort ervaart, kan overstappen op wekelijkse lenzen. Door de kortere draagtijd van 1 of 2 weken, geraken weeklenzen minder snel vervuild. Het gevolg: een comfortabeler en beter zicht.

Weeklenzen bestellen? Alle info en advies op maat - Optiek Lammerant
Weeklenzen bestellen? Alle info en advies op maat - Optiek Lammerant

Wat is een weeklens?

Naast dag- en maandlenzen, bestaan er weeklenzen. Een weeklens is een apart type lens die je gedurende één of twee weken draagt. Net zoals bij een maandlens, reinig je de weeklens aan het einde van de dag. Sommige weeklenzen kan je ‘s nachts doordragen. Opgelet, dat geldt niet voor iedere weeklens. Het is raadzaam dit eerst te bespreken met je opticien.

Een gekende 2-weeklens is de Acuvue Oasys (for Astigmatism) contactlens van Johnson & Johnson. Wanneer je de lens gedurende één week wenst te dragen, is de lens Seven van Mark’ennovy aan te raden.

Weeklenzen of maandlenzen?

Wens je nooit een bril te dragen, dan zijn maandlenzen op sterkte het beste alternatief. Maandlenzen hoef je pas na een maand te vervangen. Dat maakt ze goedkoper dan weeklenzen en een stuk voordeliger dan daglenzen. Natuurlijke eiwitten en vetten uit de traanfilm, maar evengoed stof, vuiltjes en restanten van make-up of crèmes, bevuilen de maandlens. Daarom is het belangrijk het dagelijkse lensonderhoud goed op te volgen.

Heb je last van discomfort of droogteklachten met je bestaande maandlenzen? Dan kan je weeklenzen proberen. Dankzij de hoge zuurstofdoorlatendheid en het ultradunne materiaal zijn weeklenzen nog net iets comfortabeler. Je dient er uiteraard op te letten dat je de contactlenzen iedere 2 weken vervangt. Een 6-maandenpakket weeklenzen bestaat daarom uit 12 lenzen, terwijl een pakket maandlenzen uit 6 lenzen bestaan.

Tip: koop je direct een groter aantal contactlenzen, dan koop je deze voordeliger bij ons aan. Vraag hiernaar bij ons in de winkel.

Overschakelen naar weeklenzen? Maak hier je afspraak.

Wil je (multifocale) lenzen proberen of heb je graag meer info rond weeklenzen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven