Torische lenzen

Contactlenzen met cilinder voor astigmatisme

Torische lenzen, lenzen voor astigmatisme, contactlenzen met een cilinder… Het zijn allen andere benamingen voor eenzelfde lens. Torische contactlenzen corrigeren een afwijking in de kromming van de ogen, genaamd astigmatisme.

Er bestaan zowel unifocale lenzen voor astigmatisme, als multifocale contactlenzen.

Torische lenzen - contactlenzen met cilinder, tegen astigmatisme
Torische lenzen - contactlenzen met cilinder, tegen astigmatisme

Wat zijn torische lenzen?

Torische contactlenzen wijzen op een correctie voor astigmatisme. We spreken van astigmatisme wanneer het oog meerdere krommingen heeft. De kromming van de ogen meten we op door middel van een refractie of oogmeting. Op het voorschrift zal een sferische sterkte en een cilinderwaarde genoteerd staan. Met die twee waarden kunnen we aan de slag om jouw astigmatisme te corrigeren. Dat kan met behulp van torische lenzen, of door middel van een bril met cilindersterkte.

Astigmatisme uit zich enkel in het zicht, je voelt het niet. Het is een veelvoorkomende afwijking. Misschien viel het je al eens op dat je – zonder bril of lenzen – een schaduw waarneemt langs letters of cijfers. Gelukkig valt daar eenvoudig een mouw aan te passen, met een bril of lenzen. Je zal merken dat je meteen een scherper zicht ervaart. Denk maar aan het lezen van verkeersborden, ondertiteling of letters op een computerscherm.

Hoe werken torische contactlenzen?

Een torische lens corrigeert niet een, maar meerdere sterktes. Door middel van een balanssysteem in de lens neemt die automatisch de juiste positie aan op je oog. Je hoeft niet na te denken hoe je de lens moet inbrengen, oef!

Er bestaan zowel harde, als zachte lenzen met cilinder. Draag je multifocale contactlenzen, waar je zowel ver als dichtbij scherp mee ziet? Goed nieuws, er bestaan ook multifocale lenzen voor astigmatisme. Deze lenzen bevatten een cilinder én een leesgedeelte. Om te weten welke lens het best past bij jouw visuele noden en levensstijl, maak je best een afspraak in de winkel. Dan kunnen we in alle rust de nodige onderzoeken uitvoeren en je opties overlopen.

Wat is de kostprijs van torische lenzen?

Voor torische daglenzen met cilinder betaal je gemiddeld €35 per 30 lenzen. Bij aankoop van grotere volumes, zoals een 90pack (90 lenzen voor 3 maand), geniet je van een voordeligere prijs.

Maandlenzen voor astigmatisme bestaan in pakketen voor 3 of 6 maand. Gemiddeld betaal je €65 voor een halfjaarlijks of 6-maandenpakket. Maandlenzen dien je te reinigen met een contactlensproduct. Kies voor een voordeelpakket met een all-in-one oplossing of een peroxidesysteem. Zo’n pakket is niet enkel goedkoper, maar bevat de benodigde volumes om je lenzen een half jaar te onderhouden.

Bestel je torische lenzen online of contacteer ons telefonisch op 093862273.

Torische lenzen proberen? Maak hier je afspraak.

Wil je torische dag- of maandlenzen proberen? Krijg je graag meer info over contactlenzen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven