Nachtbrillen

Een nachtbril voor een beter zicht bij weinig licht

Slecht zicht in het donker? Een onveilig gevoel tijdens het autorijden bij weinig licht, mist of regen? Dan ben je misschien wel geholpen door een bril met ZEISS nachtzichttechnologie. Aan de hand van een korte meting bepalen we of jij baat hebt bij zo’n nachtbril.

Lees verder en ontdek alles over deze unieke brillenglazen.

Nachtbril kopen? Een bril die helpt bij 'nachtblindheid' - Optiek Lammerant
Nachtbril kopen? Een bril die helpt bij 'nachtblindheid' - Optiek Lammerant

Hoe werkt een bril voor nachtblindheid?

Een nachtbril beschikt over brillenglazen met unieke nachtzicht technologie. Allereerst bepalen we de brilsterkte door middel van een klassieke oogmeting. Vervolgens neemt de i.Profiler Plus, een innovatief meetsysteem van glasfabrikant ZEISS, in amper 30 seconden een vingerafdruk van je ogen. Het resultaat is een oogprofiel van beide ogen. Afwijkingen worden niet langer tot op een kwartje, maar tot op een honderdste nauwkeurig opgemeten.

Dankzij een uniek paar glazen ervaar je meer contrast, minder schittering en intensere kleuren. Deze technologie helpt niet enkel ter verbetering van een slecht zicht in het donker, maar ook tijdens het dagdagelijks gebruik geniet je van deze voordelen.

Iemand die werkelijk ‘nachtblind’ is, ziet helaas weinig tot niets in het donker. Er is dus wel een verschil tussen slecht zien in het donker of een aandoening als nachtblindheid.

Voor wie is zo’n nachtbril?

Zodra het vroeger donker wordt, merken heel wat mensen dat ze last hebben van een onscherp zicht in het donker. Vooral tijdens het rijden bij mist of regenweer, kan je hinder ondervinden. Denk maar aan verblinding door de koplampen van tegemoetkomende bestuurders, storende halo’s of een vertraagde waarneming van fietsers en verkeersborden.

Na de nachtzichtmeting beslissen we samen of je baat hebt bij een nachtzichtbril. Soms kan enkel het dragen van een bril op sterkte al wonderen doen. Blijkt uit de meting dat je in aanmerking komt voor een nachtbril op sterkte, dan produceert glasfabrikant Zeiss voor jou op-maat-gemaakt glazen met nachtzicht technologie. Heb je nood aan een multifocale nachtbril of enkel een vertebril tegen nachtblindheid? Beide kan!

De voordelen van die unieke i.Scription® technologie:

  • Een scherper en ontspannen zicht: zowel ’s nachts als overdag.
  • Minder schittering: Aanzienlijk minder last van hinderlijke reflecties, halo’s en verblinding door straatverlichting of de koplampen van tegenliggers.
  • Intensere kleuren: Geniet van een betere kleurbeleving en meer contrast, zowel ’s nachts als overdag.

Een nacht bril om veilig te rijden

Spendeer je heel wat uren achter het stuur? Denk maar aan vrachtwagenbestuurders, een taxichauffeur of zelfs een vertegenwoordiger. Dan kan je optimaal visueel comfort halen uit een aangepast brildesign. De ZEISS DriveSafe brillenglazen draag je de hele dag door, maar zijn geoptimaliseerd voor het verkeer. Dankzij het unieke design van dit glas, geniet je van een veiliger en ontspannen zicht tijdens het rijden.

Drie elementen maken dit brillenglas zo uitzonderlijk:

  1. Luminance Design™ technology: De oogpupil reageert op lichtintensiteit. Hij is klein bij veel daglicht en groot in het donker. Bij weinig licht is de pupildiameter noch groot noch klein. De Luminance Design technologie herstelt het natuurlijk zicht in deze moeilijke omstandigheden.
  2. DuraVision DriveSafe ontspiegeling: Deze coating filtert een deel van het blauwe licht, uitgestraald door koplampen van auto’s met XENON- of LED-technologie. Hierdoor wordt verblinding met zo’n 64% beperkt.
  3. Een aangepast design: het brildesign van de multifocale DriveSafe brillenglazen beschikt over een tot 14% bredere vertezone en een tussenzicht dat tot 43% groter is. In de ontwikkeling van dit design is rekening gehouden met de beweging van de ogen tijdens het autorijden.  Zo heb je een duidelijk zicht op het wegdek, je dashboard en in de achteruitkijk- en zijspiegels.

Dit brillenglas kan je uiteraard verkrijgen met de i.Scription nachtzichttechnologie.

Een nachtbril kopen?

Draag je reeds een bril op sterkte, maar voel je je toch onzeker bij schemer of slecht weer? Kom vrijblijvend langs voor een nachtzichtmeting.

Wat is een enkelvoudige bril op sterkte?

Nachtbril nodig? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting en een bijkomende nachtzichtmeting? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Kom de nieuwste brillen & zonnebrillen passen in de winkel

Winkelwagen
Scroll naar boven