back to top

Vanaf heden in de winkel te ontdekken: de Chanel eyewear collecties voor lente/zomer 2017! Het modehuis lanceert 2 nieuwe zonnebrillenreeksen: Quilted Crush & Crystal Eyes. Wil je weten waar hun inspiratie voor deze kleurrijke monturen vandaan kwam? Lees dan zeker verder!

Chanel Eyewear SS17: Quilted Crush

De ‘Quilted Crush’ brillen en zonnebrillen herken je aan het gewatteerde motief op de veren. Het quilting effect stamt uit de periode dat Coco Chanel samen was met Étienne Balsan. Tijdens het paardrijden viel haar oog op de gewatteerde jackets die deze paardengekke mannen droegen. Die print gebruikte Coco Chanel voor het eerst in 1955, bij de voorstelling van de 2.55 handtas. Het zachte leder was diagonaal bestikt om zo het quilting effect te creëren. Ook de ‘Coco Crush’ juwelenlijn bouwt verder op het succes van het befaamde motief.

Terug naar de ‘Quilted Crush’ eyewear collectie. De zonnebrillen komen in 3 vormen: een cat-eye, rechthoekig of vlindermodel. Zowel de brillen als zonnebrillen zijn gemaakt uit kunststof en afgewerkt met gewatteerde veren in zilver- of goudkleurig metaal. Die combinatie zorgt voor een sensueel en vrouwelijk resultaat. Op hun beurt zijn ook de 3 optische modellen uit de ‘Quilted Crush’ collectie heel elegant. Deze tijdloze designs zijn het perfecte accessoire voor de ‘working girl’. #Ladyboss

CHANEL EYEWEAR SS17: Crystal Eyes

De 2e lijn heet ‘Crystal Eyes’, een verwijzing naar de geslepen vorm van kristal en diamant. Deze brillen en zonnebrillen kregen rondom het kunststof frame of de glazen een gefacetteerd accent. Denk: verschillende geslepen, platte vlakken. Zowel bij ‘Crystal Eyes’ als de ‘Quilted Crush‘ zonnebrillen, zijn de branches iets lager geplaatst waardoor het montuur lager wordt gedragen. Spotten we daar een trend?

De brede waaier van kleuren draagt bij aan de creativiteit van deze zonnebril. De frameless zonnebrillen hebben glazen in heel zachte tinten als roze, groen of grijs. De acetaten modellen zijn er in bordeaux, transparant blauw, tijdloos zwart en havana. Opnieuw een kleurenpalet om bij weg te dromen!

De Chanel brillen en zonnebrillen voor zomer 2017 zijn vanaf heden verkrijgbaar bij optiek Lammerant.