Steve McQueen eyewear

Ontdek Steve McQueen eyewear, een stijlvolle brillencollectie voor heren geïnspireerd door de ‘King of Cool’.

Steve McQueen, de stijlvolle rebel

In de wereld van film en mode zijn er maar weinig iconen die de tand des tijds doorstaan. Een van die zeldzame individuen is de legendarische acteur Steve McQueen. Met zijn charmante uitstraling, stoere houding en onberispelijke stijl veroverde hij niet alleen de harten van filmliefhebbers, maar liet hij ook een blijvende indruk achter op de modewereld.

Steve McQueen werd geboren op 24 maart 1930 in Beech Grove, Indiana. In 1960 brak hij door met zijn rol in de film ‘The Magnificent Seven’. Met z’n zelfverzekerde stijl en nonchalante flair zal de acteur daarnaast altijd herinnerd worden als een mode-icoon. McQueen hield van eenvoudige en tijdloze kledingstukken die zijn mannelijkheid benadrukten: maatpakken, klassieke poloshirts, jeans en leren jassen.

Steve McQueen eyewear voor heren - Optiek Lammerant Deinze
Steve McQueen eyewear voor heren - Optiek Lammerant Deinze

Steve McQueen eyewear

In de film ‘The Thomas Crown Affair’ droeg Steve McQueen een opvouwbare zonnebril van het Italiaanse brillenmerk Persol. De pilotenzonnebril werd meteen een niet te missen accessoire. Zijn liefde voor motorrijden maakte die stoere biker- en aviatorstijl nog populairder. Hij blijft tot op heden een inspiratiebron voor ontwerpers.

Zo ook voor de Fransmannen Gilles en Pierre, twee onbetwiste McQueen fans die in 2019 brillenmerk ‘Steve McQueen Eyewear’ oprichtten. Net als McQueen hebben ze een voorliefde voor auto’s en motorfietsen. Het duo nam contact op met Chad McQueen – inderdaad, zoon van –  die z’n zegen gaf over dit unieke brillenproject.

Steve McQueen eyewear voor heren - Optiek Lammerant Deinze

Pas de Steve McQueen (zonne)brillen nu in de winkel

Het resulteerde in een verzameling elegante brillen & zonnebrillen geïnspireerd door de tijdloze stijl van Steve McQueen en geest van de jaren 60 & 70. Doorheen de collectie ontdek je tal van verwijzingen naar het leven en de invloed van de acteur. Een van de brillen kreeg bijvoorbeeld de naam ‘Cool’. Een knipoog naar zijn nonchalante attitude, waarmee hij de bijnaam ‘King of Cool’ kreeg.

Alle Steve McQueen zonnebrillen hebben minerale Barberini zonneglazen met een anti-reflectie coating. Sommige glazen beschikken over een polarisatiefilter of hebben een fotochromatische werking.

Smaakt naar meer? Kom nu deze stijlvolle brillen en zonnebrillen voor heren ontdekken in de winkel van optiek Lammerant.

Een nieuwe (zonne)bril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een nieuwe bril, wens je een oogmeting of wil je (multifocale) contactlenzen proberen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak. Een afspraak is niet verplicht, maar wel handig.

Winkelwagen
Scroll naar boven