It’s just Theo(rie): het verhaal achter de nieuwste Theo brillen

De nieuwste Theo brillen, voorgesteld op de optiekbeurs in Parijs, zijn nu beschikbaar in de winkel. Achter iedere Theo bril schuilt uiteraard een uitgekiend verhaal. Echter, een idee of schets vertalen naar een montuur loopt niet altijd van een leien dakje. Sommige collecties vragen om de nodige trial & error voordat het tot een perfect resultaat komt.

Ontdek het verhaal achter de 5 nieuwe lijnen: Outlines, Mille, Noodles, Trait d’union en Graffiti.

It’s just Theo(rie): het verhaal achter de theo bril

1. Outlines

Theo heeft op regelmatige basis samenwerkingen met de Belgische meubeldesigner James Van Vossel. Voor de serie ‘Outlines’ vertrok James niet vanuit het ontwerp van de montuur, maar startte hij met de vorm van het glas. Die vorm bepaalde het verdere ontwerp van de bril. Het frame vleit zich tegen het glas aan, terwijl een 2e omkadering – in een contrasterende kleur – een schaduweffect teweegbrengt.

In de video onderaan deze blog doet James z’n idee voor jullie eigenhandig uit de doeken.

2. Mille in een nieuw jasje

De ‘Mille’ brillenreeks, ontworpen voor een generatie zelfverzekerde en optimistische millennials, krijgt een vervolg. Waar de originele Theo Mille brillen gekarakteriseerd zijn door de geperforeerde binnenzijde, keert Theo de brillen als het ware binnenstebuiten. Dat resulteert in een reeks vloeiende monturen met een sprankelend effect aan de buitenzijde. Zo kan iedereen mee genieten… Een wisselend verloop in de bubbelprint maakt het geheel nog iets speelser!

3. Noodles

Theo trok drie weken lang door Japan, en snoof onderweg de schoonheid en cultuur van het land volledig op. Eten moest uiteraard ook gebeuren. Glibberige noodles, uiteraard vergezeld van stokjes, waren een constante op het menu. Dat heerlijke ‘soul food’ leidde tot de creatie van de ‘Noodles’ brillenreeks: een interessante combinatie van vloeiende en rechte lijnen.

4. Trait d’union

Na de reeks ‘Wide open’ stelt Theo een nieuwe samenwerking met de Franse Matali Crasset voor. De naam ‘Trait d’union’ staat voor eenvoud. Een soberheid die in deze complexe wereld meer gewaardeerd moet worden. Een knipoog naar dat koppelteken vinden we terug aan beide kanten van het frame. Om het karakter van de brillen en achterliggend idee extra in de verf te zetten, zijn de ‘Trait d’union’ brillen beschikbaar in een rustig kleurenpalet.

5. Graffiti

Graffiti. Onder een brug, op een verloederd gebouw… De kleurrijke letters en tekeningen bevatten dikwijls een uitgesproken mening of boodschap. Opgeblazen, marshmallow-achtige letters zijn herkenbaar binnen het genre. Ze doken eind jaren 70 voor het eerst op in het werk van de New-Yorks graffiti artiest Phase2. Die expressieve karakters vormden de inspiratie voor deze brillen.

Met een bril uit de Theo ‘Graffiti’ reeks heb je bovendien meteen voldoende ‘street cred’.

9 & 10 november: Belgisch weekend

De volledige collectie kan je steeds proberen in de winkel. Bovendien organiseren we vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 een Belgisch Weekend. Naast Theo zetten we dan ook de collectie van het Belgisch Hoet & Komono in de kijker. En er zijn frietjes 😉

Hopelijk tot snel!

Team Lammerant

Winkelwagen
Scroll naar boven