Total30, de maandlens die je niet voelt

Lenzenfabrikant Alcon lanceert de Total30 contactlens, de eerste maandlens met watergradiënt. Enkel een kussen van bijna 100% vocht raakt het oog. Met deze nieuwe maandlens wil Alcon bestaande lenzendragers nog meer comfort bieden.

Total30, de maandlens die je niet voelt

Water wat? De watergradiënt is een ultrazachte toplaag die voor bijna 100% uit water bestaat. Dit zorgt, tijdens het knipperen, voor minimale wrijving met de oogleden. Onder die toplaag, waar de lens in contact komt met het oog, bestaat de lens uit een ultrazachte gel. De kern van de lens wordt gevormd uit een hoog zuurstofdoorlatend silicone materiaal.

Daarnaast gebruikt Alcon voor het eerst biomimetica in de lenzen. Die Celligent Technologie helpt bacteriën te weerstaan. De biomimetic creëren namelijk een beschermende laag die de natuurlijke structuur van de hoornvliescellen nabootst. Het hoornvlies, of de cornea, is het doorzichtige laagje dat zich voor onze pupil en iris ligt.

Total30, de maandlens die je niet voelt - Optiek Lammerant Deinze

Probeer de Total30 maandlens

Draag je reeds maandlenzen, maar ervaar je een discomfort? Ben je opgelucht eens je de lenzen uithaalt? Dan stellen we voor dat je langskomt voor een aanpassing van je bestaande lenzen. Een regelmatige controle van je contactlenzen is altijd aangeraden.

De voordelen van de Total30 maandlens:

  • De drager ervaart optimaal comfort. Dankzij de unieke watergradiënt, raakt enkel een zacht laagje vocht het oog.
  • Je geniet van een schone lens, de hele maand lang. Het materiaal en technologie vermindert de aanhechting van bacteriën en lipiden.
  • De lens behoudt zo een hoge zuurstoftransmissie, wat de gezondheid van de ogen ten goed komt.
  • Uv-filter voor extra bescherming tegen uv straling
  • Eenvoudig te hanteren.

Lensonderhoud

Ondanks het stijgende comfort en visuele kwaliteit van contactlenzen, willen we toch het belang van een hygiënisch en correct lensgebruik benadrukken. Draag je lenzen zeker niet langer dan toegelaten. Houd je lenzen ook niet tot ‘s avonds laat in, maar zet bij thuiskomst je bril op. Denk eraan de handen te voor het in- en uitnemen van de lenzen te wassen en je contactlenzen – in het geval van maandlenzen – grondig te reinigen.

Want wist je dat ieder type lens over een ideaal contactlensproduct beschikt? Zo raden we dragers van Alcon maandlenzen, zoals de AirOptix Plus Hydraglyde of de nieuwe Total30 lenzen, de OptiFree Pure Moist contactlensvloeistof aan.

Meer tips over lensonderhoud ontdek je hier.

Contactlenzen proberen?

Wil je een eerste keer lenzen proberen? Denk je dat het tijd is voor een aanpassing van je type lenzen en misschien ook wel de sterkte ervan? Maak online jouw afspraak voor een lensaanpassing.

Winkelwagen
Scroll naar boven