Persol

Persol

ABOUT PERSOL

Persol staat voor puur Italiaans vakmanschap! De naam Persol is afgeleid van “Per il Sole”, Italiaans voor “’voor de zon’”. In 1917, in de stad Turijn, begint fotograaf en opticien Giuseppe Ratti met het vervaardigen van zonneglazen speciaal voor piloten. Zijn ambitie is om hen te beschermen tegen licht, zon, weer en wind. Het succes laat niet op zich wachten en de ‘Protector’ zonnebril wordt snel de favoriet van de strijdkrachten en piloten van de Italiaanse luchtmacht.

Het merk begon zo aan z’n avontuur met het ontwerpen van zonnebrillen, maar brengt tegenwoordig ook optische monturen op de markt.

PERSOL ZONNEBRILLEN

Elke Persol bril wordt vakkundig met de hand vervaardigd en straalt de stijlvolle Italiaanse sfeer uit die zo kenmerkend is voor het merk. De brillen zijn onder andere te herkennen aan het massieve metalen scharnier in de vorm van een Romeins zwaard. De unieke ‘Meflecto‘, een techniek waardoor de monturen flexibel zijn en de druk op de slaap vermindert, maakt Persol brillen en zonnebrillen een technisch hoogstandje. 

Persol biedt een breed scala van verschillende stijlen aan, die perfect zijn voor een bril die zowel een chique als een elegante uitstraling heeft. Verschillende filmiconen schitterden op het scherm met een Persol zonnebril: Pierce Brosnan en Daniel Craig lieten zich van hun beste kant zien in de Bond films, maar ook Tom Cruise en Steve McQueen gaven het merk mee faam. De heruitgave van de Steve McQueen zonnebril is tot op vandaag een pure hit. Een Persol zonnebril staat dan ook synoniem voor stijl, elegantie en glamour.