Lucas De Stael: Vivarium editions in exotisch leder

De Franse ontwerper Lucas De Staël lanceert een exclusieve editie waarbij de brillen vervaardigd zijn uit exotische materialen als iguaan of krokodil. De reeks kreeg de naam ‘Vivarium Edition’.

Lucas de Staël: brillen in natuurlijke materialen

Lucas de Staël zonnebrillen en brillen herken je aan het gebruik van natuurlijke materialenEen roestvrij stalen skelet wordt aan de binnen- en buitenzijde bekleed met een flinterdun laagje leder, leisteen, kurk of hout. Op die manier kan hoofdontwerper Lucas De Staël heel lichte en duurzame brillen creëren. De verschillende kleuren leder, het geschubde effect van bepaalde exotische dierenhuiden of subtiele grijstint van een steensoort leidt tot een verzameling diverse brillen.

Lucas de Staël Vivarium edition

De Staël gaat nog een stapje verder. Zo zijn de exclusieve Vivarium brillen overtrokken met iguaan, galuchat of krokodil. De iguaan is een soort leguaan. Het natuurlijke patroon creeërt een getextureerde look. Dit soepele iguana leer combineert perfect met het koeleder aan de binnenzijde van de montuur. Galuchat wordt verworven uit de huid van de pijlstaartrog. Dankzij een uniek proces waarbij de huid heel fijn wordt afgeschuurd, ontstaat een soort gepolijste mozaïek. Dan is er nog het krokodillenleer, een authentiek stukje luxe. Het natuurlijke schildpatroon van de krokodil contrasteert met het glanzende effect van het leder.

De dierenhuiden zijn afkomstig van Indonesische en Maleisische kwekerijen die perfect voldoen aan de richtlijnen vastgesteld in de Washington Conventie. Dit bedrag beschermt bedreigde plant- en diersoorten.

Elk frame wordt geleverd met een paar manchetknopen en oorbellen, om jouw look perfect af te maken. Kom deze unieke collectie met eigen ogen aanschouwen in onze winkel!

Van links naar rechts: iguana, galuchat, krokodil en bijpassende accessoires.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven