5 make-up tips voor brillendragers

Avondje uit? Feestelijke gelegenheid? Met deze 5 make-up tips voor brillendragers ben jij ongetwijfeld de ster van de avond!

Jouw ogen in de kijker met deze make-up tips

Een bril is niet enkel een praktisch hulpmiddel om beter te zien, maar ook een stijlvol accessoire dat jouw gezicht complimenteert. Al kan het soms een uitdaging zijn om de perfecte make-up look te creëren. Geen zorgen, met deze 5 handige make-up tips zal je er stralend uitzien!

1. Concealer als bondgenoot:

Last van donkere kringen onder je ogen? Indien mogelijk zoeken we samen naar een bril die je walletjes camoufleert. Lukt dat niet, gebruik dan een concealer die een tint lichter is dan je huidskleur. Hierdoor zullen je ogen er frisser en helderder uitzien.

Een concealer met oranje ondertoon kan helpen om blauwe kringen te verbergen. Sowieso zorgt een likje concealer voor een frisse, wakkere blik.

5 make-up tips voor brillendragers - Optiek Lammerant
5 make-up tips voor brillendragers - Optiek Lammerant

2. Laat je ogen groter lijken

Next up, focus op die prachtige ogen. Bijziende brillendragers (die dichtbij scherp zien, maar veraf wazig) hebben brillenglazen met een negatieve sterkte. Hoe hoger de sterkte, hoe groter het verkleinend effect van de brillenglazen op de ogen. Afhankelijk van jouw sterkte kiezen we samen een glas dat zo’n esthetisch mogelijk resultaat geeft. Toch kunnen de correctieglazen je ogen enigszins ‘verbergen’.

Gelukkig kan je met de hulp van wat make-up ‘valsspelen’ en je ogen zo opmaken dat ze groter lijken.

  • Gebruik oogschaduw met neutrale tinten die je ogen verhelderen.
  • Werk van licht naar donker. Aan de binnenkant van het oog breng je lichte tinten oogschaduw aan,  terwijl je aan de buitenkant donkerdere tinten kan gebruiken.
  • Breng een highlighter aan op het wenkbrauwbot om je ogen te accentueren. Highlighter op de binnenkant van het oog, creëert ook een vergrotend effect.
  • Accentueer je wimpers met een volumineuze mascara.
  • Gebruik je eyeliner? Breng een subtiele eyeliner aan op je bovenste wimperlijn om je ogen te definiëren, maar vermijd een te dikke lijn die je ogen kleiner laat lijken.
5 make-up tips voor brillendragers - Optiek Lammerant

3. Je ogen optisch verkleinen

Verziende brillendragers (die veraf scherp zien, maar dichtbij wazig) hebben brillenglazen met een positieve sterkte. Hoe hoger de sterkte, hoe groter het vergrotende effect van deze brillenglazen op de ogen. Als je kleine ogen hebt, is dit misschien mooi meegenomen. Ben je gezegend met opvallende kijkers, dan wil je misschien niet dat jouw ogen nog groter lijken achter de brillenglazen.

Onze tips:

  • Kies voor wat donkerdere oogschaduwtinten op het bewegende ooglid om je ogen optisch te verkleinen.
  • Gebruik een lengte-definiërende mascara in plaats van een volumizing mascara om je wimpers te verlengen zonder een al te overweldigend effect.
  • Breng je wenkbrauwen mooi in vorm en zet ze niet te zwaar aan.
5 make-up tips voor brillendragers - Optiek Lammerant

4. Wenkbrauwen in vorm

Goed gevormde wenkbrauwen zijn een must! Wenkbrauwen vormen een kader rond jouw gezicht dus die mag je die zeker niet vergeten. Een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel kan je helpen om je wenkbrauwen perfect te definiëren en je look te versterken.

5. Voorkom vlekken op je glazen

Kies voor waterproof mascara en eyeliner om vervelende vlekken op je glazen te voorkomen. Ook vermijd je best crèmige oogschaduws, omdat ze sneller vegen maken. Zo, enkel nog een rode lip én je kan de deur uit! Vergeet wel je bril niet hé. 😉

Met deze 5 handige make-up tips voor brillendragers laat je jouw ogen ongetwijfeld stralen! Onthoud dat make-up persoonlijk is. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende looks tot je een stijl vindt die perfect bij jou en je bril past.

Make-up & haar: Lauren Bracke  –   Fotografie: Valeriya Maltsava

Een leuke kinderbril kiezen? Maak hier je afspraak.

Op zoek naar een hippe bril voor je zoon of dochter? Moet jouw peuter voor het eerst een brilletje dragen? Kom langs in de winkel of maak online jouw afspraak.

Winkelwagen
Scroll naar boven