Kinderbrillen voor jongens en meisjes

Een bril dragen, vroeger vonden heel wat kinderen en tieners dat een echte nachtmerrie. Niemand die uitkeek naar een bezoek aan de oogarts of wanneer het CLB liet weten dat je moest ‘brillen’. Het aanbod was dan ook heel erg beperkt. Tegenwoordig zijn er tal van originele brillenmerken, specifiek voor kinderen.

 

Kinderbrillen voor vrolijke kleuters & coole tieners

Voor een kind is een bril een accessoire. Hij moet mooi en cool zijn én een leuk kleurtje hebben. Daarom ontdek je bij optiek Lammerant heel wat verschillende soorten kinderbrillen. Zo zijn er de stoere designs van Very French Gangsters, vrolijke frames van Anne & Valentin of Stella McCartney kids, maar ook kleurrijke kinderbrillen van Tête à Lunettes en Bambinocle. We hebben voor elke peuter, kleuter of kind de juiste bril in huis!

Kinderen spelen en ravotten, dus hun bril moet stevig op de neus staan en tegen een stootje kunnen. Daarom bieden we ook flexibele kinderbrillen aan, zoals rubberen sportbrillen of flexibele brillen voor baby’s en peuters. In het begin zal een baby of peuter moeten wennen aan het dragen van een bril. Sommige babybrillen beschikken over een rekker om de montuur stevig op het hoofdje te bevestigen. Zo is het voor jonge kinderen moeilijker om de bril uit te trekken.

 

Hoe weet ik of mijn kind moet brillen?

Een scherp zicht is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Kinderen, zeker peuters en kleuters, kunnen moeilijk een onderscheid maken tussen scherp en onscherp zicht. Laat hun ogen regelmatig controleren door een oogarts of optometrist. We raden aan dit jaarlijks te doen. Een ouder kind zal waarschijnlijk zelf aangeven dat hij niet goed ziet, hoofdpijn heeft… Bij peuters en kleuters is dit niet altijd gemakkelijk te herkennen.

Enkele mogelijke signalen waar je op kan letten:

  • Je kind houdt een boek heel dichtbij, gaat dicht bij tv zitten…
  • Hij of zij knijpt een oog toe om met het ‘betere oog’ te kijken
  • Je kind klaagt over hoofdpijn / vermoeide ogen / droge of geïrriteerde ogen

Wat dan? Sowieso ga je met je kind naar de oogarts. Met het voorschrift van de oogarts ga je vervolgens naar de opticien. Dat voorschrift is nodig voor een teruggave van het RIZIV. Het bevat ook de brilsterkte en aanvullende informatie waarmee wij de brillenglazen kunnen bestellen en monteren. Het enige wat jou nu te doen staat, is een montuur kiezen.

Kinderbrillen voor kleuters & tieners - Optiek Lammerant Deinze

 

Aanpak van lui oog bij kind

Je kindje kan ook last hebben van een lui oog. Het ene oog is in dat geval minder ontwikkeld dan het andere oog. De hersenen zullen het slechte of luie oog uitschakelen. Een lui oog kenmerkt zich doordat het oog wegdraait, vooral als het kind vermoeid is. Aarzel niet en vraag tijdig raad aan je oogarts. Na een controle bepaalt die de beste oplossing. De oogarts kan bijvoorbeeld aanraden om het goede oog af te plakken, zodat het slechte oog zich wel moet ontwikkelen. Indien het luie oog nood heeft aan een correctie, kan de arts een bril voorschrijven.

Heb jij een echte mini-me in huis die zich even ‘groot’ en volwassen voelt (of wil voelen) als mama of papa? Is het de allereerste keer dat jouw kindje een bril moet dragen? Wij nemen graag de tijd om jullie te helpen bij deze belangrijke beslissing.

 

Kinderzonnebril met uv-bescherming

Wist je dat de ogen van kinderen extra kwetsbaar zijn voor uv-straling? Daarom hebben ook zij er belang bij een kwalitatieve zonnebril te dragen. Bovendien hoef je niet veel geld uit te geven om een leuke zonnebril te vinden. In de winkel, maar ook online, ontdek je hippe exemplaren van o.a. Polaroid, Stella McCartney of Ray-Ban.

Heeft jouw kiddo een nieuw, shiny frame nodig? Dan zien we elkaar binnenkort in de winkel.

Winkelwagen
Scroll naar boven