30/04/2021Kinderbrillen voor jongens en meisjesFASHION

30/04/2021
Kinderbrillen voor jongens en meisjes

Een bril dragen, vroeger vonden heel wat kinderen en tieners dat een echte nachtmerrie. Niemand die uitkeek naar een bezoek aan de oogarts of wanneer het CLB liet weten dat je moest ‘brillen’. Het aanbod was dan ook heel erg beperkt. Tegenwoordig zijn er tal van originele brillenmerken, specifiek voor kinderen.

Kinderbrillen voor vrolijke kleuters & coole tieners

Ook bij optiek Lammerant ontdek je heel wat verschillende soorten kinderbrillen! Zo zijn er de stoere designs van Very French Gangsters, vrolijke frames van Anne & Valentin of Stella McCartney kids, maar ook kleurrijke kinderbrillen van Tête à Lunettes en Bambinocle. We hebben voor elke peuter, kleuter of kind de juiste bril in huis!

Hoe weet ik of mijn kind moet brillen?

Een ouder kind zal waarschijnlijk zelf aangeven dat hij niet goed ziet, hoofdpijn heeft… Bij peuters en kleuters is dit niet altijd gemakkelijk te herkennen. Enkele mogelijke signalen waar je op kan letten:

  • Je kind houdt een boek heel dichtbij, gaat dicht bij tv zitten…
  • Hij of zij knijpt een oog toe om met het ‘betere oog’ te kijken
  • Je kind klaagt over hoofdpijn / vermoeide ogen / droge of geïrriteerde ogen

Wat dan? Sowieso ga je met je kind naar de oogarts. Met het voorschrift van de oogarts ga je vervolgens naar de opticien. Dat voorschrift is nodig voor een teruggave van het RIZIV. Het bevat ook de brilsterkte en aanvullende informatie waarmee wij de brillenglazen kunnen bestellen en monteren. Het enige wat jou nu te doen staat, is een montuur kiezen.

Heb jij een echte mini-me in huis die zich even ‘groot’ en volwassen voelt (of wil voelen) als mama of papa? Is het de allereerste keer dat jouw kindje een bril moet dragen? Wij nemen graag de tijd om jullie te helpen bij deze belangrijke beslissing.

Kinderbrillen voor kleuters & tieners - Optiek Lammerant Deinze

Kinderzonnebril met uv-bescherming

Wist je dat de ogen van kinderen extra kwetsbaar zijn voor uv-straling? Daarom hebben ook zij er belang bij een kwalitatieve zonnebril te dragen. Bovendien hoef je niet veel geld uit te geven om een leuke zonnebril te vinden. In de winkel, maar ook online, ontdek je hippe exemplaren van o.a. Polaroid, Stella McCartney of Ray-Ban.

Heeft jouw kiddo een nieuw, shiny frame nodig? Dan zien we elkaar binnenkort in de winkel. 

Team Lammerant

Sinds 2 november zijn er aangepaste richtlijnen om jouw bezoek aan onze winkel zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij werken vanaf heden, volgens onze normale openingsuren, verplicht op afspraak. Bedankt voor jullie begrip.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Bel ons gerust op 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak al dan niet nog mogelijk is.