Sportglazen

Sportglazen

Met een sportbril wil je in eerste plaats je prestaties verbeteren door een scherp zicht te garanderen. Hinderlijke zonnestralen kunnen je zicht belemmeren of je verblinden. Een ongeval loert op zo’n moment snel om de hoek. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat je bril bescherming biedt tegen vuil, steentjes, zon en wind en stevig op de neus blijft staan.

OAKLEY SPORTBRILLEN

Optiek Lammerant kiest daarom voor Oakley. Hoogtechnologische technieken zoals de High Definition Optics® technologie maken Oakley het sportmerk bij uitstek. Hun ultieme combinatie van design, bescherming en hoogstaande kwaliteit van het zicht maken dat jij het beste van jezelf kan geven. Een Oakley zonnebril of sportbril is daarom een ware must have voor zij die er een sportieve en actieve levensstijl op nahouden.

Naast sportbrillen, legt Oakley zich ook toe op ski- en snowboardbrillen.

SPORTSPECIFIEKE EN GEPOLARISEERDE ZONNEGLAZEN

Oakley ontwikkelde voor zowat elke sport of activiteit een specifieke lens die de zichtscherpte verhoogt. Voor elke sport wordt er, afhankelijk van het weer en de lichtcondities, een bepaald type lens aangeraden. Door een juiste balans van lichttransmissie, het vermijden van reflecties en het verhogen van contrast en kleur krijg je een scherper zicht. De gepolariseerde glazen maken komaf met vervormingen en verblindende reflecties. Een speciale coating maakt de glazen eenvoudig in onderhoud.

Enkele van Oakley’s veel voorkomende zonnelenzen:

 • Wielrenners, mountainbikers, atleten, trekking, bergbeklimmers en autorijders zijn het beste uitgerust met een Persimmon lens bij slecht weer. De allround lens VR28, al dan niet gepolariseerd, dient voor matig tot zwaar bewolkt weer. De Black Iridium, al dan niet gepolariseerd, is dan weer ideaal voor extreme lichtcondities. Op donkere winteravonden is de Yellow of High Intensity Yellow echter geschikter.

 

 • Voor veldrijders, golfspelers en beoefenaars van balsporten op groenachtergronden als gras kiezen best voor de G30 bij minder stralend weer en de VR28 Black Iridium Polarised bij extreme zon.

 

 • Ook voor zeilers en vissers en in het algemeen de watersportbeoefenaars, heeft Oakley de Ice Iridium Polarised voor extreem fel licht. Wanneer er echter matig tot weinig licht is, brengt de Bronze Polarised meer soelaas.

 

 • Skiërs en snowboarders zijn enorm afhankelijk van een goeie sportbril. Niet alleen om de ogen te beschermen tegen wind en sneeuw, maar evenzeer om sterke weerkaatsingen op te vangen. Oakley is daarin de specialist bij uitstek. Bij weinig licht is de wintersporter gebaat bij de Persimmon lens maar bij extreme zon is de Fire Iridium, al dan niet gepolariseerd, eerder aangewezen.

 

 • Zelfs de schietsport en het kleiduifschieten vergeet Oakley niet. De specifieke G26 is bij fel licht het meest aan te raden.

SOORTEN ZONNEGLAZEN

 • High Definition Optics (HDO): Alle Oakley zonneglazen, ook die op sterkte, bevatten deze technologie om jou het scherpste zicht en de grootste helderheid te bezorgen. HDO optimaliseert de vervorming eigen aan zeer gebogen zonnebrillen.

 

 • UV Protection: Oakley Plutonite filtert 100% UVA, UVB, UVC en het schadelijke gedeelte van het blauwe licht. Het lensmateriaal op zich blokkeert het UV-licht, wat als voordeel heeft dat men geen extra dunne coating dient aan te brengen die kan loskomen of krassen.

 

 • Impact Protection: De zonnebrillen van Oakley zijn bestand tegen hoge impact en overtreffen de impact-resistentie-standaarden voorgeschreven door het Amerikaanse National Standard Institute.

 

 • HD Polarized: Oakley HD gepolariseerde lenzen voorkomen elke weerkaatsing en weerspiegeling op effen oppervlakken als het wegdek, water of sneeuw. Deze lenzen blokkeren 99% van het gereflecteerde licht, maar garanderen toch het verhoogde visuele contrast en het verbeterde dieptezicht.

 

 • Photochromatische zonneglazen: Photochromatische lenzen helpen je aan te passen aan de veranderende licht omstandigheden, op die manier kan je steeds op je beste niveau presteren. De lichttransmissie schommelt tussen de 8% en de 69% afhankelijk van de kleur – Light Grey – G40 – VR50 of Clear Black Iridium en of deze al of niet geactiveerd zijn.

 

 • Iridium Lens Coating: Een ultradunne coating die de juiste lichttransmissie garandeert. Het weerkaatst rechtstreeks zonlicht en verhoogt contrast en kleuren.

 

 • Hydrofobe coating: Deze laag stoot niet alleen water af maar ook olie, crèmes en vuil zodat je lens steeds clean blijft.

Kortom, Oakley heeft voor elk wat wils.

EEN SPORTBRIL OP STERKTE

Brildrager? No worries, je kan uiteraard kiezen voor een sportbril op sterkte. Heel wat Oakley sportbrillen kunnen op sterkte gemaakt worden, al zijn er soms bepaalde beperkingen. Wij helpen jou graag verder in onze winkel.

Sinds 2 november zijn er aangepaste richtlijnen om jouw bezoek aan onze winkel zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij werken vanaf heden, volgens onze normale openingsuren, verplicht op afspraak. Bedankt voor jullie begrip.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Bel ons gerust op 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak al dan niet nog mogelijk is.