Rolf ‘Substance’: milieuvriendelijke brillen

Oostenrijkse brillenmerk Rolf breidt hun familie uit met de duurzame ‘Substance’ collectie: milieuvriendelijke brillen gemaakt uit plantaardig poeder.

 

Milieuvriendelijke brillen uit natuurlijk materiaal

Rolf is gekend voor het maken van brillen uit unieke materialen als hout, hoorn of steen. Hun 3D-geprinte titanium monturen, de ‘Skyline’ collectie, kan je sinds vorig jaar in de winkel ontdekken. Dit keer gaat het merk een stapje verder: brillen vervaardigd uit plantaardig poeder. Het poeder wordt gemaakt van de bonen van de Ricinis Communis of wonderboom. Dat is een tropische plant die heel snel groeit. Van de bonen maakt men ook castorolie of zogenaamde ‘wonderolie’.

‘De planten worden gekweekt in tropische klimaten zonder enige vorm van genetische manipulatie. Ze concurreren niet met voedselgewassen en ze kunnen heel snel, heel hoog worden. Waar een spar of beuk elk jaar slechts een paar centimeter groter wordt, groeit deze plant in slechts vier maanden zes meter bij. En hij komt elk jaar terug ‘, legt oprichter en visionair Roland Wolf uit.

Dat maakt het materiaal uiterst milieuvriendelijk, de perfecte basis voor het bouwen van een nieuwe brilcollectie. Het natuurlijke poeder heeft bovendien sterke functionele eigenschappen: het is uitermate sterk en huidvriendelijk. Vervolgens print het team de monturen met behulp van Rolf’s 3D-printtechnologie. Het eindresultaat: een lichte, flexibele en eco-friendly bril die tegen een stootje kan! Dat benadrukt nogmaals het duurzame karakter van de Substance brillen.

23 duurzame designs in 6 kleuren

De gloednieuwe Rolf Substance collectie omvat 23 modellen, elk verkrijgbaar in 6 kleuren waaronder mat zwart, bordeaux, marineblauw of kaki. Verfijnde contouren, zachte rondingen en slanke veren maken van elke bril een prachtig accessoire dat ook comfortabel is om te dragen. De brillen uit zowel de Skyline als Substance collectie zijn namelijk afgewerkt met een Flexlock-scharnier. Het bekroonde Flexlock-scharnier heeft zichzelf bewezen als een evenwaardig, flexibel alternatief voor het klassieke brilscharnier. Dankzij dit schroefloze scharnier heb je nooit meer last van vijsjes die losdraaien.

Wil je dat systeem toch eens van dichtbij bewonderen? Maak dan online jouw afspraak via het onderstaande formulier.

 

Rolf 'Substance': milieuvriendelijke brillen - Optiek Lammerant Deinze

 

Duurzaam ondernemen

Wist je dat ook wij als winkel een duurzamere koers trachten te varen? Dat doen we door te slijpen met regenwater. Dat regenwater, zo’n 20.000 liter per jaar, hebben we nodig voor het afkoelen van de slijpsteen. Elektriciteit genereren we uit zonne-energie en we plaatsten overal LED-verlichting. Etalagemateriaal zoals displays of pancartes maken plaats voor herbruikbare, ecologische alternatieven.

Ook de leveranciers dragen hun steentje bij: meer en meer merken schrappen plastic verpakking en herdenken het materiaal gebruikt in de briletuis. Let’s keep up the good work!

Winkelwagen
Scroll naar boven