5 brillentrends voor herfst/winter 2018

Waar een bril vroeger gezien werd als een noodzakelijk kwaad, is een mooie montuur tegenwoordig een waar accessoire. In deze blog ontdek je de mooiste brillentrends voor herst/winter 2018. Neem zeker ook een kijkje in ons nieuwe wintermagzine!

5 brillentrends voor herfst/winter 2018

1.PILOTENSTIJL

Oversized, vierkante brillen zijn deze winter een echte hit! Fendi en Caroline Abram pakken uit met fijne metalen, maar wel hoekige monturen. Ook de iconische pilotenbril drukt z’n stempel op heel wat collecties: pilotenbrillen in metaal of acetaat, zonder montuur…

Ronde brillen verdwijnen echter niet van het toneel, al zien we ook hier een knipoog naar de pilotenstijl. Zo zijn heel wat ronde brillen afgewerkt met een dubbele neusbrug.

2. GLASBRIL

Na de revival van brillen met een fijn metalen of titanium frame, gaan de ontwerpers nog een stapje verder. Dit najaar betekent dat de comeback van de glasbril. Een glasbril kenmerkt zich doordat de montuur geen of weinig kader heeft, maar enkel een neusbrug en branches. We spotten deze – haast onzichtbare – designs onder andere bij Dior, Gucci en Yellows Plus.

3. GO BIG OR GO HOME

Haaks op de ‘onzichtbare’ brillentrend staan zware, hoekige monturen. Deze karaktervolle exemplaren duiken op in de collectie van Céline, Dior en Kaleos. Al dan niet in combinatie met fijne branches om het geheel te breken.

4. VIJFTIG TINTEN GROEN

trendkleur in zowel kledij als accessoires. Mosgroen, kaki, olijfgroen, appelblauwzeegroen… noem maar op. Probeer zeker eens de nieuwste brillen van Orgreen, Theo of Prada als je wel van een streepje kleur houdt!

5. HEART OF (ROSE) GOLD

De opkomst van metalen brillen ging gepaard met metallic kleuren zoals zilver, goud, gunmetal of brons. Dit najaar springt de warme koperkleur er bovenuit. We zien deze rosé gouden kleur vaak in combinatie met zwart acetaat, wat resulteert in een pittige, tijdloze look.

Benieuwd welke (zonne)bril het best bij jou past? Heb je meer vragen omtrent je brilglazen of wil je contactlenzen proberen? Wij helpen je graag verder. Op onze webshop ontdek je alvast een selectie van onze favoriete zonnebril, maar in de winkel is een nog veel ruimer aanbod beschikbaar 😉

Veel kijk- en leesplezier!

Team Lammerant

 bekijk magazine herfst/winter 2018 

Winkelwagen
Scroll naar boven