Brillenglazen

Brillenglazen

EEN OPTIMALE GLASKEUZE

Niet enkel de keuze van je montuur, maar ook dat van je brillenglazen is belangrijk. Daarbij spelen heel wat factoren een rol. Je brilsterkte om te beginnen. Het resultaat van de oogmeting bepaalt of we jouw glazen moeten verdunnen om een mooi esthetisch resultaat te halen. Daarnaast informeren we naar jouw dagdagelijkse activiteiten, job en hobby’s. En wat zijn jouw visuele klachten op dat moment: heb je moeite met de kleine lettertjes of eerder last van een slecht zicht in het donker? We vragen dat niet omdat we nieuwsgierig zijn, maar omdat we met die info het beste type brillenglas kunnen bepalen.

Van A(rchitect) tot Z(orgkundige), wij hebben de oplossing voor jouw visuele behoeftes en/of klachten. Dat kan een multifocaal brillenglas zijn, maar evengoed een computerbril die je bij langdurig computerwerk maximaal comfort biedt. Er zijn heel wat verschillende soorten brillenglazen. Daarvan past er zeker een bij jou!

Als vakopticien kan je steeds bij ons terecht voor vragen omtrent brillenglazen. Kom langs in de winkel en vraag vrijblijvend advies. Hieronder kan je alvast meer lezen over de verschillende soorten glazen.

ONTSPANNEN RIJDEN MET ZEISS DRIVESAFE

BRILLENGLAZEN VAN HOOGWAARDIGE KWALITEIT

We vinden het belangrijk onze klanten de best mogelijke visuele oplossing aan te bieden. Daarom werken we samen met glasfabrikanten Zeiss en Hoya, die hoogwaardige brillenglazen ontwikkelen en steeds inzetten op de laatste technologische ontwikkelingen.

Enkele weetjes:

  • Behalve voor kinderen en jongeren die nog geen stabiele sterkte hebben, opteren wij voor ontspiegelde brillenglazen. Een ontspiegeling of coating maakt dat je geen last hebt van storende reflecties. Ontspiegelde brilglazen bieden daardoor een zuiverder zicht en zijn zo een pak veiliger.
  • Standaard zit in de ontspiegeling een vuil- en waterafstotende, evenals een kraswerende laag. Zo zijn jouw brillenglazen eenvoudig schoon te maken en optimaal bestand tegen krassen.
  • Tegenwoordig zijn de meeste brillenglazen gemaakt uit kunststof. Zo’n glazen zijn veiliger, lichter en zullen minder snel breken als je bril uit je handen glipt.
  • Mineraal glas bestaat uiteraard nog steeds. Het voordeel is dat minerale glazen beter bestand zijn tegen krassen. Bovendien kunnen ze dunner gemaakt worden dan kunststof glazen, wat nodig is bij hoge sterktes. Het grote nadeel: minerale brillenglazen zijn een pak zwaarder – zelfs al zijn ze dunner – en het risico op breuk ligt hoger.


2E PAAR GLAZEN = 50% KORTING

Heb je zin in een extra bril? Je draagt immers ook niet continue dezelfde schoenen of kledij. Of wens je meer comfort bij langdurig computerwerk? Een aparte computerbril zorgt ervoor dat je vlot kan schakelen tussen computer- en leesafstand. Je multifocale bril kan je dan dragen voor je dagdagelijkse activiteiten.

Bij optiek Lammerant krijg je 50% korting op jouw 2e paar glazen, binnen de 6 maanden na aankoop van je eerste bril.

2 MAAND GEWENNINGSGARANTIE

Soms is het even wennen aan nieuwe brillenglazen, zeker wanneer je brilsterkte veel veranderd is of je voor het eerst een multifocale bril draagt. Slaag je er niet in de glazen gewoon te worden? Dan kan je terugvallen op 2 maand gewenningsgarantie, jou aangeboden door optiek Lammerant. Deze garantie geeft je de kans je brilglazen te vervangen door een alternatief brillenglas.

EEN AFSPRAAK MAKEN

Een optimaal zicht begint met een correcte oogmeting. We helpen jou niet enkel een mooie bril of zonnebril kiezen, maar geven daarnaast meer uitleg omtrent de juiste glaskeuze. Op zowel Facebook als Instagram kan je alvast wat montuurinspiratie opdoen!

Maak jouw afspraak via het onderstaande formulier.

COVID update: Vanaf heden is het niet langer verplicht om een afspraak te maken. Uiteraard is dit nog steeds mogelijk via het onderstaande formulier.

Is het uur waarop je wenst langs te komen reeds bezet? Neem dan telefonisch contact op via 09 386 22 73. Afhankelijk van het aantal beschikbare collega's & reeds geplande afspraken, bekijken we meteen of een afspraak nog mogelijk is.

Wens je een afspraak voor een Polatest te maken? Dat kan enkel telefonisch op 09 386 22 73.